Rozvíjí tvořivost i sportovního ducha, je ostrovem pohody a přátelství. Sbližuje lidi rozmanitých kultur, vede je k nezištnosti a odvaze. V Liberci sdružují mladé skauty ve středisku MUSTANG. Na letošní rok chystají skauti hned několik novinek.

Letní tábor

„Chceme si pronajmout vhodné prostory pro pořádání pravidelných schůzek pro dětské členy během školního roku. V průběhu letošního letního tábora bychom pak rádi na naší louce poblíž obce Vápno postavili kuchyňská kamna a pořídili pro oddíly nový indiánský stan teepee, ve kterém jsou děti během letních akcí ubytovány," vysvětlil Ondřej Petrovský, vedoucí oddílu Zip.

O co jde? V každém regionu čtenáři volí ze tří veřejně prospěšných projektů ten, který získá nejvyšší příspěvek. Na realizaci projektu s největším počtem hlasů přispěje Globus částkou 130 000 korun, 2. místo získá 80 000 Kč a 3. 50 000 Kč. Vybranému projektu můžete udělit jeden hlas denně na www.globus.cz až do 31. 5. Děkujeme, že chcete spolu s námi vytvářet Lepší svět!

Podle něj je skauting určen pro všechny děti a mladé lidi, kteří se chtějí neustále něčemu učit a pracovat na sobě. Oddílová činnost se zaměřuje na hodnotovou výchovu dětí a současně vychází vstříc jejich specifickým zájmům.

Další novinkou, kterou skauti potřebují, je nové čerpadlo LILA, která na táborech zabezpečuje přísun pitné vody z nedalekého pramene.

Mustangové mají v Liberci dlouhou historii, s několika přestávkami fungují od konce 60. let. V Liberci mají tradici a v současné době navštěvuje středisko okolo 70 dětí.

Občanské sdružení D.R.A.K. pomáhá už od roku 2003 lidem, kteří se ocitli ve svízelné životní situaci.
Lepší svět: Chystají parkovací místa pro vozíčkáře