V každém kukuřičném bludišti jsou tabulky s příšerkou ve tvaru písmene. Cílem hry je najít všechny a poskládat z nich podle jednoduchých pravidel čtyři slova. Ta jsou indiciemi k tajence, kterou musí děti uhádnout. Za tajenku získají odměnu ve formě placky některého z Kukuřičáků.

I letos se návštěvníci s mobilním telefonem mohou zúčastnit Mistrovství v bloudění. Tato soutěž na čas umožňuje návštěvníkům soutěžit mezi sebou nejen v jednotlivých bludištích, ale i v rámci celé republiky. Loňské vítěze odměnili originálními tričky. K výhře museli navštívit minimálně tři různá bludiště a být nejrychlejší. Pořadatelé se těší na výherce dalšího ročníku, stačí mít mobil se čtečkou QR kódů, aplikaci Kukuřičáci a rychlé nohy.

Alej na Staré Husí cestě v Dřevčicích.
V Albrechticích u Frýdlantu ošetřují javorovou alej

Co se stalo s kukuřicí po bloudění? Všechna se využila! Buď na siláž, nebo zrno. Zajímavostí je, že zemědělcům bludiště neuškodilo. Žádnou výraznou ztrátu na objemu nezaznamenali.

SOUTĚŽ

Připravili jsme pro vás soutěž týkající se nočního bloudění u Kukuřičáků na Sychrově. Odpovědi můžete posílat na redakční email david.soucek@denik.cz do pátku 10. srpna do 12.00. Poté vylosujeme dvě správné odpovědi, každý z výherců dostane dva volné vstupy na sobotní noční bloudění na Sychrově. 

Soutěžní otázka ní: Jak se jmenují členové rodiny Kukuřičáků? Nápovědu najdete na www.kukuricaci.cz.