Šamánkovou ulicí už se opět jezdí

Ve městě skončila další z letošních dlouhých uzavírek. Včera ráno se řidičům otevřela Šamánkova ulice v centru města. Spojnice Tržního náměstí a Masarykovy třídy byla uzavřená už od června. „Stavba byla dokončena o sedm dní dříve, pro dopravu se otevřela včera v osm hodin ráno," informovala mluvčí magistrátu Jana Kodymová. V ulici se několik měsíců opravoval povrch vozovky, chodníky, ale také vodovod, kanalizace či vedení plynu. Přechody pro chodce jsou nově nasvíceny. Město do rekonstrukce investovalo více jak tři a půl milionu korun.

Vývojáři systému EET uspěli

208 693 korun, tedy o osm tisíc více, než si vytyčili, vybrali vývojáři jabloneckého start-upu Přímá platba na rozvoj projektu Malá pokladna. Ta má ulehčit starosti s nástupem elektronické evidence tržeb drobným živnostníkům. S Malou pokladnou jim pro evidenci stačí jen mobil. Na projekt na stránce HitHit přispělo 332 lidí. Evidence tržeb naostro startuje 1. prosince.

Advent připomene i muzeum ve Vysokém nad Jizerou

Vlastivědné muzeum Vysoké nad Jizerou a okolí pořádá v pátek 25. listopadu 2016 národopisnou besedu s etnologem Danielem Dědovským. Vyprávět bude nejen o tradičních zvycích, ale i stravování a typické kuchyně v této oblasti Podkrkonoší. „K pobesedování především o koláčích, hubnících, svatých Barboře, Lucii, Mikuláši i o Štědré bábě na Vysočtě jsou vítány vzpomínky pamětníků i případné fotografie či písemné prameny, včetně receptů pro dokumentaci," zve muzeum. Ke zhlédnutí je i zdejší národopisná expozice včetně ukázky starobylých betlémů. Začátek besedy je ve 14. hodin