V Hejnicích opraví kostelní zeď

Hejnice - Dotaci na opravu opěrné zdi u kláštera dostalo město Hejnice. Kamenná zeď je kulturní památkou, spárování mezi kameny je ale narušené a vzniklými spárami do ní zatéká, což narušuje její stabilitu. Oprava přijde na půl milionu.

Hledají se staré záběry památek

Liberec - Odbor kultury a cestovního ruchu liberecké radnice hledá dokumenty, krátkometrážní filmy a videa, které by se daly použít k připravovanému promítání o Liberci, jeho historii a zdejších památkách. Akce se plánuje na Den evropského dědictví, tedy 10. září 2016. Zájem je rovněž o pamětníky, kteří by se chtěli osobně podělit při besedě o své vzpomínky a zážitky z těchto objektů: kino Varšava, Valdštejnské domky, Liebiegova vila, zámek, Strossova vila, LVT nebo lázně. Kontakt: kotrmanova.zuzana@magistrat.liberec.cz

Zdrogovaný řidič ohrožoval dopravu

Liberec - Nebezpečného řidiče, který ve čtvrtek odpoledne v Horním Růžodole málem způsobil dopravní nehodu, zajistila liberecká policie. Jak se po podrobení testu ukázalo, třicetiletému muži kolovaly v krvi pervitin a marihuana. „Řidič během své jízdy ohrožoval protijedoucí vozidla, kdy nerespektoval dopravní značení a nedal přednost v jízdě ostatním řidičům jedoucím po hlavní komunikaci," uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Jak dále mluvčí sdělila, za ohrožení pod vlivem návykové látky může jít nezodpovědný řidič do vězení až na jeden rok. 

Policie hledá svědka nehody u Hrádku

Hrádek nad Nisou, Liberec - Policie pátrá po neznámém řidiči, který minulý týden ve středu kolem půl třetí odpoledne zavinil nehodu u Hrádku nad Nisou. „Řidič jel ve směru od Hrádku na Liberec, přičemž ze zatím nezjištěných důvodů ve chvíli, kdy vyjížděl od pravého okraje komunikace, ohrozil právě projíždějící řidičku v osobním vozidle Chevrolet Spark. Řidička chevroletu na tuto situaci zareagovala mírným stržením řízení vlevo a prudkým brzděním, na což doplatily další dva automobily," popsala policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Nezodpovědný řidič, který tuto nehodu způsobil, z místa nehody ujel. Podle dosud zjištěných informací policie by se mělo jednat o řidiče auta typu Škoda Octavia combi stříbrné barvy. Policie se obrací na případné svědky, aby pomohli při pátrání po neznámé osobě. Svědci, kteří v tuto dobu projížděli místem dopravní nehody, se mohou přihlásit na tísňové lince 158 nebo přímo na Dopravním inspektorátu policie v Liberci tel. číslech 974 466 577 nebo 974 466 251.

Honička dopadla pro řidiče špatně

Liberec - Bez řidičáku, pod vlivem a ještě v kradeném autě. Muž, kterého chtěla v sobotu večer zkontrolovat policejní hlídka, měl opravdu proč utéct. „Muž se snažil dostat z dohledu policistů, přičemž při rychlé jízdě se dostal do smyku a následkem toho narazil do lampy veřejného osvětlení. Od ní se škodovka odrazila, otočila se kolem své osy a zastavila se až o obrubník kruhového objezdu ulic Krejčího a Dobiášova," vylíčila policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Ani po havárii auta se nehodlal muž jen tak vzdát a snažil se před policisty utéct. Přeběhl parkoviště nákupního centra Albert a pak se chtěl ukrýt v křoví protějšího neosvětleného srázu. „Policistům se jej však podařilo zadržet a odvézt do nemocnice na vyšetření," dodala mluvčí.