Fügnerku hlídá mobilní kamera  

Liberec – Na Fügnerce byl měl být větší klid. Městská policie zde totiž umístila jednu ze svých mobilních kamer. Může tak zbystřit dohled nad problematickými místy, kde se s oblibou srocují a popíjejí lidé bez domova. Kamera je umístěna tak, aby měla dohled na prostranství pod hodinami na nástupištích a místo takzvaných želviček. Již za krátkou dobu svého umístění řešili strážníci několik incidentů spojených s konzumací alkoholu a znečišťováním veřejného prostranství. 

Řidiči liberecké MHD procházejí kurzy sebeobrany
Řidiči autobusů se učí bránit

Lotyš zatím ve vazbě zůstane  

Liberec – Krajský soud v Liberci odmítl propustit z vazby Lotyše, o jehož vydání do vlasti rozhoduje. Informovala o tom ČTK. Ansis Ataols Berziňš se na místě odvolal, jeho stížnost bude posuzovat vrchní soud. Dvaačtyřicetiletý muž stanul poprvé před krajským soudem v Liberci na začátku července. Své rozhodnutí o vydání do Lotyšska krajský soud odročil na září. Berziňš byl v Lotyšsku odsouzen za házení kamení a sněhových koulí na budovu parlamentu během masivních protivládních demonstrací v hlavním městě Lotyšska Rize v roce 2009. Byl obviněn i ze zranění policisty. Berziňš se přiznal k házení na budovu, že by útočil na policisty, popřel. Ve své vlasti se obává o život.

Liberecký okresní a krajský soud. Ilustrační foto.
O osudu lotyšského matematika se rozhodne na podzim

Policie hledá svědky nehody  

Liberec – Policisté hledají svědky dopravní nehody, která se stala v sobotu ráno, 22. července, před půl osmou ráno v centru Liberce. Do autobusu městské hromadné dopravy, který jel ulicí 8. března směrem k Šaldovu náměstí, narazil v místech křižovatky s ulicí Felberova řidič neznámého auta. Z místa ale odjel. Podle prvotních informací se mělo jednat o tmavé vozidlo BMW, typu kombi. Svědci, kteří nehodu viděli, se mohou přihlásit na bezplatné lince 158.

Vratislavický kostel se už potřetí otevře široké veřejnosti  

Vratislavice nad Nisou – Pro velký úspěch se ve Vratislavicích už potřetí rozhodli ve spolupráci se zdejší farností otevřít dveře široké veřejnosti v kostele Nejsvětější Trojice. V den konání Vratislavických slavností, tedy v sobotu 19. srpna, mohou zájemci zavítat na bezplatné komentované prohlídky tohoto kostela. Prohlídky památky budou začínat ve 12, 14, 16 a 18 hodin, sraz návštěvníků vždy před kostelem. Kapacita prohlídkových skupin bude omezená pro maximálně 30 osob. Ve středu 30. srpna pak budou mít zájemci možnost navštívit kostel ještě jednou, a to při příležitosti slavnostního koncertu populární české zpěvačky Petry Janů.