Věnujte knihu, potěšíte dítě  

Liberec – Kdo se potřebuje „zbavit“ dětských knížek, může zároveň potěšit děti, jejichž rodiče jim tuto kratochvíli dopřát nemohou, nebo nechtějí. Stačí zapojit se do projektu Druhý život dětské knihy, k němuž se připojilo i Komunitní středisko Kontakt Liberec. To by touto cestou rádo nabídlo dětské knihy institucím pracujícím s dětmi ze sociálně znevýhodněného prostředí. Zájemci se mohou přihlásit na telefonu 485 244 991 nebo na e-mailu marie@ksk.liberec.cz.

Přípravy areálu pro jubilejní 25. ročník hudebního festivalu Benátská! pokračovaly 25. července v liberecké části Vesec. Festival proběhne od 27. do 30. července.
Benátská začíná zítra. Přípravy už vrcholí

Napadl invalidní manželku  

Liberecko – Kritická finanční situace vyústila v rodinné drama, do kterého museli zasáhnout policisté. „51letý muž dostatečně neovládl své jednání a po slovní výměně názorů, několika údery napadl svou manželku,“ vysvětlil krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Tím však hrůzné momenty pro ženu v invalidním důchodu, pohybující se jen za pomocí francouzských holí, ještě zdaleka neskončily. Nejen, že agresor do 47leté ženy sedící na židli v pokoji strčil tak razantně, až ji převrátil, kdy se udeřila hlavou o topení, počal ji oběma rukama škrtit. Rodinným příslušníkům se sice agresora podařilo uklidnit, situace však byla o to děsivější, že se u něj s podobným chováním dosud nesetkali. „Celá rodina totiž až do této doby žila naprosto spořádaným a bezkonfliktním způsobem života. Za vším tak zřejmě byly nakumulované starosti o rodinný rozpočet,“ dodal mluvčí. Zkratkovité jednání manžela odnesla žena podlitinami, oděrky a psychickou újmou. Jejímu manželovi ale hrozí ze spáchání přečinu ublížení na zdraví až tři léta ve vězení.

Liberec je v sevření mnoha dopravních uzavírek. Na snímku situace z 18. července.
Turisté se ocitnou v pasti, Liberec je opět rozkopaný

Další díl knihy o Vratislavicích se zaměřil na historii hospod i fabrik  

Vratislavice nad Nisou – Po necelých třech letech vyšlo pokračování knihy o historii Vratislavic. Třetí díl plynule navazuje na druhé vydání vlastivědného povídání z roku 2014. Tentokrát se její autoři, známí liberečtí patrioti Marek Řeháček a Petr Ferdyš Polda, zaměřili na dějiny zdejšího pivovaru, hospod a továren. Pokud se těšíte na zajímavé čtení na prázdniny, můžete si knihu Vratislavice III. již nyní zakoupit v Informačním centru Kulturního centra 101010. Stojí 199 korun.