Na Ještědu leží 65 cm sněhu

Liberec - Podle aktuálních informací z provozu to vypadá, že jsou na Ještědu ideální lyžařské podmínky. Po nočním sněžení přibylo včera na svazích dalších více jak 10 cm nového sněhu a nyní tak leží na sjezdovkách 65 cm sněhu. Všechny otevřené sjezdovky jsou upravené sněžnou rolbou. SKALKA bude ode dneška sloužit jako přibližovák z centrálního parkoviště. Sjezdovka č. 5 by měla být v provozu od neděle 1. 2., kdy bude již řádně zasněžena a připravena k lyžování. V průběhu příštího týdne by se měla otevřít i sjezdovka na Pláních, kde zatím i přes příznivý vývoj počasí stále není dostatek sněhu pro kvalitní lyžování. Od neděle 1. 2. začínají platit ceny hlavní sezóny. Jednodenní skipass pro dospělého tak vyjde na 590 Kč, zlevněný pak 500 korun.

Dobrá zpráva: 12 milionů navíc

Liberec - Liberecký kraj získal z Fondu solidarity Evropské unie o 12 milionů korun víc, než měl původně slíbeno. Peníze z fondu jsou určeny na krytí nejvážnějších škod způsobených zejména přírodními katastrofami. Liberecký kraj tak peníze, které dostal navíc, použije na opravu silnic a propustků, které byly zničené při bleskové povodni v roce 2013. Jde například o komunikace v Raspenavě, Hajništi nebo Stráži pod Ralskem.

Hejtmanský ples

Liberec - Vstupenky na desátý Hejtmanský ples jsou v prodeji od neděle prvního února. Výtěžek z akce bude tradičně rozdělen mezi charitativní organizace působící v Libereckém kraji. Jubilejní desátý ročník se koná v Grandhotelu Zlatý Lev v Liberci v pátek 27. února od 20:00 hodin. Slosovatelná vstupenka o zajímavé ceny stojí 600 Kč. Rezervace a nákup je možný na Krajském úřadě v Liberci, v Eurocentru v Jablonci nad Nisou a v informačních centrech v Liberci, České Lípě a Semilech.

Slavnostním večerem bude provázet slovem i písní Daniela Šinkorová, k tanci zahraje Big'O'Band Marka Ottla. Objeví se i zpěvák swingových melodií Jan Šmigmátor, muzikálový herec Jan Kříž a rockerka Marta Jandová. Dojde i na kouzelníka a módní přehlídku. Hosty svými kouzelnickými triky pobaví mistr České republiky v mikromagii Štěpán Šmíd, chybět nebude bohatý raut, kulinářské speciality, módní přehlídka a další překvapení.

Britské dny v Liberci

Liberec - Unikátní akci, jejímž cílem je nabídnout tuzemským podnikatelům a živnostníkům kontakty s podniky ve Velké Británii, odstartoval ve středu liberecký primátor Tibor Batthyány (ANO). Britské dny připravuje v tuzemsku již několikátým rokem Britská obchodní komora České republiky s cílem podpořit místní podnikatele. V roce 2015 zamíří také do Ostravy, Plzně, Olomouce a Brna. „Chceme napomoci rozvoji malých a středních podniků v České republice a představit místním firmám aktivity našich členů," vysvětlila Marcela Roche, ředitelka Britské obchodní komory.

Basketbalové Kondory čekají Šlapanice

Liberec - Basketbalová 1. liga mužů dnes pokračuje druhým zápasem nadstavby v play-out. Kondoři po prohře v Ostravě (70:80) dnes od 19.30 hodin hostí v hale Kort celek Šlapanic. Ten v 1. kole nadstavby porazil pražskou Spartu B 80:50.

Tucet kuželkářů z kraje míří na mistrovství republiky

Liberec - Na krajských přeborech kuželkářů mužů, které se konaly jako mistrovství Libereckého kraje v Home Credit Areně za účasti nejlepších 25 hráčů, se bojovalo o 12 postupových míst do semifinále mistrovství České republiky.

Jednoznačným vítězem se stal a tím postup do semifinále MČR si vybojoval Miroslav Malý (TJ Narex Česká Lípa) výkonem 627 kuželek. Na druhém místě skončil Jan Rálek z Jiskry Nový Bor (586) a třetí příčku obsadil Václav Vlk (Lokomotiva Liberec) s výkonem 586 kuželek.

1. Malý Miroslav (Narex Česká Lípa) 627
2. Rálek Jan (Jiskra Nový Bor) 586
3. Vlk Václav (Lokomotiva Liberec) 586
4. Ludvík Vladimír (Narex Česká Lípa) 567
5. Hons Filip (Bižuterie Jablonec) 559
6. Najman Martin (Narex Česká Lípa) 552
7. Kortan Martin (Jiskra Nový Bor) 550
8. Wajsar Ladislav st. ( Dynamo Liberec) 543
9. Wajsar Ladislav ml. ( Dynamo Liberec) 541
10. Kyzivát Marek (Narex Česká Lípa) 539
11. Zejda Josef ml. (Dynamo Liberec) 539
12. Nežádal Pavel (Bižuterie Jablonec) 538

Krátce z fotbalových kuloárů

Liberec - Sparta Praha testuje pravého obránce Sergeje Ljulku z Dynama Kyjev, který odehrál dvanáct zápasů za Slovan Liberec. Ve druholigové Vlašimi je na testech liberecký gólman Daniel Bojčuk. Martin Janošík a Martin Vojtěšek pravděpodobně zůstanou ve druholigové Opavě. René Ambrož z liberecké juniorky bude startovat za Zábřeh v MSFL.