Nakradl pracovní nástroje za 156 tisíc přes čipovou kartu kolegy  

Liberecko – Od září minulého roku až do konce května roku letošního docházelo v jedné z firem na Liberecku ke krádežím obráběcích nástrojů. Výdejní automat, nastavený na čipové karty, vydával pracovní nástroje 31letému zaměstnanci, avšak neoprávněně. Celkem v 94 případech využil „čipovku“ svého kolegy, na kterou odebral produkty v hodnotě téměř 156 tisíc korun. 31letý muž se pod tíhou důkazů přiznal. „Byl ve finanční tísni, a tak se rozhodl trochu si přilepšit,“ vysvětlil policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Cyklista. Ilustrační foto.
Cyklistům se v Liberci dobře nejezdí. V anketě skončil poslední

Místo prášku na praní cigarety? Cizinci prý nevěděli, co převážejí  

Liberecko – 8800 kusů cigaret se snažili přes hraniční přechod v Hrádku nad Nisou převézt dva cizinci ve věku 33 a 40 let. Hlídce celníků, která kontraband při kontrole objevila, však oba tvrdili, že netušili, co obsah jejich tašek skrývá. „Nabídli se prý svému známému, že mu z Polska do České republiky převezou prací prášek a nějakou kosmetiku, avšak neměli tušení, co jim to do vozidla místo kosmetiky dal,“ vysvětlila policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Pašováním takového množství cigaret by podle ní mohli stát na spotřební dani připravit o 23 tisíc korun. Přes hranice je možné dovážet pouze množství určené pro vlastní spotřebu. Což je v případě cigaret 800 kusů, v případě tabáku 1 kilogram. Oba obvinění muži mohou jít do vězení až na tři roky.

MHD v Liberci. Ilustrační foto.
V Liberci přibudou noční spoje

Neznámý umělec „vyzdobil“ vlak  

Frýdlant – Své umělecké ambice se rozhodl vyjádřit neznámý umělec na nesprávném objektu. „Během páteční noci vytvořil sprejovými barvami malůvky po celém boku osobního vlaku. Ten stál v té době odstavený na páté koleji vlakového nádraží ve Frýdlantu,“ vysvětlila policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Škoda byla vyčíslena na 20 tisíc. Policisté při pátrání využili i pomoc psovoda s jeho chráněncem. Pokud vandala policisté dopadnou, hrozí mu až jeden rok.

Z pizzerie ukradl šunku i slaninu  

Liberec – 23letý, bývalý zaměstnanec pizzerie si rozhodl polepšit a dvakrát se vloupal ke svému dřívějšímu zaměstnavateli. Poprvé se do pizzerie vloupal v černu a odnesl si kromě 35 kilogranů šunky a 18 kilogramů slaniny, také počítačový monitor a malířské barvy. Podruhé, o necelý měsíc později, se ve své bývalé práci „stavil“ znovu. Tentokrát kromě potravin mladík objevil i trezor s hotovostí a stravenkami. Celkově přesáhla částka, kterou způsobil 114 tisíc korun.

Koupaliště. Ilustrační snímek.
Do Čech dorazily tropy aneb kde se vykoupat v Libereckém kraji

Stavba školky se komplikuje  

Vratislavice – Mateřská školka na Nové Rudě bude dostavěna o něco později. Stavební práce totiž zkomplikovalo skalní podloží, které je na některých místech výrazně soudržnější a méně zvětralé, než ukázal realizovaný geologický průzkum. Je proto nutné vyjednat souhlas k provádění trhacích prací, aby mohlo být podloží odtěženo. Autorem unikátního projektu mateřské školy na Nové Rudě je architekt Petr Stolín, který se inspiroval japonským stylem. Na místo klasických uzavřených tříd by děti měly pobývat v otevřeném prostoru.