Hejnice chystají sérii varhanních koncertů  

Hejnice – Bazilika v Hejnicích se od příští soboty stane dějištěm pravidelných varhanních koncertů. Jako první se představí Stefan Kames. Na další se mohou příznivci varhanní hudby těšit 12. srpna. Další dva jsou přichystány na září. Hned 9. září vystoupí profesor Popelka, dva týdny nato, 23. září, Jana Havlíčková. Sérii koncertů uzavře 14. října Bachův festival.

Nevybrala zatáčku na koloběžce

Jizerské hory – Prudkou levotočivou zatáčku nevybrala 41letá sportovkyně a ocitla se v lese. Přivolaní policisté provedli orientační dechovou zkoušku. Žena nadýchala přes 2,3 promile alkoholu. Řidička naštěstí v poměrně velké rychlosti nenarazila do kamenů či stromu, takže vyvázla jen s drobnými odřeninami. Hrozí ji však bloková pokuta až do výše až 50 tisíc korun. „Koloběžkáři se totiž na silnici stávají automaticky řidiči, na které se vztahuje zákon o provozu na pozemních komunikacích a musí v silničním provozu dodržovat stejná pravidla jako například cyklisté,“ upozorňuje policie. Koloběžky musí navíc splňovat i povinná technická vybavení, jako jsou přední a zadní odrazky, nebo také nezávislé účinné brzdy.

Autobusy z Jablonce budou do horního centra jezdit od října

Liberec/Jablonec n. N. – Od 1. října budou moci lidé, kteří do práce a do škol dojíždějí do Liberce z Jablonce nad Nisou opět vystupovat na zastávce Poliklinika nedaleko Šaldova náměstí. Odtamtud nyní jezdí pouze autobusy směr Jablonec. Změna trasy souvisí s několika uzavírkami v centru Liberce, které komplikují život řidičům osobních aut i MHD.
Silničáři opravují úseky silnic na několika místech, největším problémem je ovšem výměna kolejí v úseku od Fügnerovy ulice do lidových sadů. Od 8. července je navíc změněna objízdná trasa Moskevskou ulicí v Liberci, což zkomplikuje jízdu směrem od ulice 8. března směrem k Soukennému náměstí.