Vánoční otevírací doba v Albertu

Liberecký kraj/Praha - Otevírací doba v předvánočním období a během vánočních svátků přinese několik změn oproti standardní otevírací době v prodejnách Albert. Od 17. do 23. prosince tak například bude otevírací doba všech hypermarketů Albert prodloužena až do půlnoci. Změna se dotkne také některých svátečních dnů. Například na Štědrý den budou mít v Albertech otevřeno jen do 14.00 hodin, na Silvestra do 19.00 hodin. Úplně zavřeno budou mít v sítích hypermarketů Albert jen na první svátek vánoční 25. prosince a na Nový rok. Druhý svátek vánoční budou Alberty běžně otevřeny.

Číslo Deníku 1

Právě na 1. prosince připadá celosvětový den boje proti AIDS. Při této příležitosti vypraví dopravní podnik speciální tramvaj, jejíž posádku budou tvořit specialisté na prevenci boje proti zákeřnému viru. Ve stejnou dobu bude na terminálu MHD přistavena testovací sanitka, kde se lidé mohou nechat anonymně otestovat.

Adventní vlaky do Drážďan posílí

Liberec - Každým rokem roste obliba vánočních trhů v Drážďanech. Liberecký kraj v posledních letech zaznamenal vysoký zájem obyvatel kraje o cestování do saské metropole Drážďan v průběhu adventu.

Na základě zkušeností z minulých let budou i letos posíleny vlakové spoje o adventních sobotách do Drážďan o vlaky navíc. Posilové vlaky zajistí dopravce Vogtland-bahn, který od 14. prosince převezme provoz i pravidelných spěšných vlaků Liberec Drážďany.

Pro cestování do Drážďan je nejvýhodnější využít víkendové nabídky Českých drah, které budou prodávány a uznávány i ve vlacích společnosti Vogtlandbahn. Pro jednotlivce vyjde zpáteční cesta na 250 korun, pro rodiny s dětmi je výhodná nabídka za 325 korun (2 dospělí a max. 3 děti do 15 let).

Stavba kanalizace pokračuje

Hejnice - Mírné klimatické podmínky dovolují pokračovat v práci na stavbě kanalizace v ulici P. Bezruče v Hejnicích.

„První úsek výtlaku od hasičské zbrojnice nad kino je již připraven na provizorní zakrytí asfaltovou vrstvou na zimní provoz. V dalších místech u bývalé Helany a za restaurací Dělnický dům se mimo hlavní stoku budují i přípojky k jednotlivým objektům na pravé straně," uvedl starosta Hejnic Jaroslav Demčák.

Na jaře budou práce spuštěny také v druhé lokalitě na Ferdinandově. Celá stavba by měla být dokončena v závěru října 2015.

Frýdlant chce víc bezpečnosti

Frýdlant - Už jen pár dní zbývá do ukončení dotazníkové akce, kterou rozjela frýdlantská radnice. Cílem je zjistit, zda se obyvatelé Frýdlantu cítí bezpečně ve svém městě. Ankety se mohou zúčastnit lidé starší 15 let žijící ve Frýdlantu.

„Výsledky použijeme k tomu, abychom hledali a nacházeli účinná opatření vedoucí ke zlepšení pocitu bezpečí," říká starosta Dan Ramzer.

Lidé tak odpovídají na to, zda se cítí v ulicích města bezpečně když je den a když je noc, zda jsou podle nich bezproblémová místa, která střeží kamerový systém, zda vídají v ulicích strážníky nebo ne, do které lokality se bojí chodit či jaká trestná činnost ve městě jim dělá největší obavy. Začátkem příštího roku by se pak výsledky průzkumu měla zabývat diskuzní skupina.