„Už v pondělí začne kusy mostu popadané do řeky odklízet Povodí, poté bude muset Stavební úřad vypátrat majitele," poukázal starosta Pohanka, kde je kámen úrazu. Vedení Vratislavic je už smířené s tím, že si jej budou muset postavit sami.

„Rozpočet samozřejmě zatím neznáme, vše se musí projednat s projektantem. Měl by to být ale lehký most pro pěší," doplnil starosta. Přestože na zasedání zastupitelstva obyvatelům obvodu vedení slíbilo, že by se nového přemostění měli dočkat do konce srpna, hledání majitele může celou věc o pár týdnů protáhnout. Je totiž třeba zlikvidovat také pozůstatky stavby. „Povodí uklidí jen koryto, zbytky mostu tam zůstanou," vysvětlil starosta.

Původně se ve Vratislavicích domnívali, že most patří závodu Intex, jak však Pohanka vysvětlil, zástupci podniku tvrdí, že nebyla tato stavba součástí privatizačního projektu.

„Pro nás je důležité, aby byl most postavený co nejdříve," zdůraznil Pohanka. Spojnice mezi Tanvaldskou a Dopravní ulicí se začala propadat v pondělí 11. 4. po čtvrté hodině odpoledne a podle Pohanky bylo velké štěstí, že nikdo nebyl zraněn. „Je to hojně využívaná komunikace pro pěší, která propojuje Vratislavice," poznamenal.

Po propadnutí vznikla mezi místními obyvateli menší panika, zda nemohou popadané části mostu zahradit řeku a způsobit její vylití z koryta.

Podle Pohanky mají v současnosti Vratislavice na starosti jedenáct mostů, deset je v dobré kondici a u jednoho dojde k opatřením, aby se situace neopakovala.

PODÍVEJTE SE, JA SE PROPADL MOST PŘES ŘEKU VE VRATISLAVICÍCH