„Liberec je městem muzikantů. Jako svůj další sál pro mladé muzikanty by mohla kino využít Základní umělecká škola,“ zdůraznil za Změnu Vladislav Chvála.

Jak řekl Ondřej Červinka (ODS), privatizační projekt s podmínkou zachování kulturního sálu připravilo už bývalé vedení města. Zastupitelé jej neodsouhlasili.

Vedení radnice nedávno pořádalo pro zastupitele prohlídku zdevastovaného kina. „Je tam porucha kanalizace. Dům začal promrzat. Topení je v havarijním stavu, a proto se v kině netopí. Město by muselo velmi rychle a vysoké částky investovat, aby ho zachránilo. Nevidíme ani možnost nějakého využití Varšavy do budoucna. Rád bych slyšel teď vaše návrhy, co s tím,“ promlouval k zastupitelům náměstek primátorky pro ekonomiku Jiří Šolc (Liberec občanům).

Zastupitelé Změny kritizovali, že rekonstrukce Varšavy vypadla z projektů, dotovaných v rámci IPRM penězi Evropské unie. „Kdybychom chtěli kino nechat v IPRM, musela by se odtud vystěhovat soukromá Pizzerie Maškovka. Jinak bychom jako město nemohli na opravu Varšavy žádat o evropské dotace,“ podotkl náměstek Šolc.

Věra Skřivánková (KSČM) požádala, zda by brigádníci z řad nezaměstnaných nemohli aspoň ze vchodu do kina odstranit staré plakáty.

„Připravíme vlastní materiál, co s kinem. Jedna varianta zachová Varšavu městu, druhá bude transparentní prodej,“ řekl za Změnu Jan Korytář.