VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jak se servíruje Jaro na talíři

Liberec/Praha - Kulinářská soutěž Deníku zná své finalisty, jedním z nich je učitelka Eva Flídrová z Liberce.

7.4.2014 AKTUALIZOVÁNO 7.4.2014
SDÍLEJ:

UČITELKA EVA FRÍDLOVÁ z Liberce vařila o víkendu spolu s dalšími 13 finalisty v galerii MIELE v Praze. Recept na kuřecí roládu, který porotu zaujal, ozvláštnila medvědím česnekem. Foto: Deník

O víkendu proběhla v Praze kulinářská show Jaro na talíři, jejímiž hlavními hvězdami byli čtenáři Deníku. Liberecký kraj reprezentovala Eva Flídrová, která soutěžila s receptem na kuřecí roládu. Mezi dalšími 13 soutěžícími z celé republiky se rozhodně neztratila a její jarní recept slavil úspěch.

„Přála bych to zažít každé ženě, která ráda vaří," řekla Eva Flídrová po návratu domů a dodala, že si vaření v Praze moc užila. Jediným nepříjemným překvapením pro ní bylo, že organizátoři nedokázali sehnat medvědí česnek. „Doma ho mám ve skleníku spoustu. Nepředpokládala jsem, ale že ho v Praze bude problém sehnat. Klidně bych si dovezla svůj, kdybych to věděla předem," řekla Flídrová, která pracuje jako učitelka v mateřské škole Delfínek.

Neumím jen tak sedět

Vaření je její velký koníček, stejně jako zahrádka a šití. Ve svých pětapadesáti letech je prý k nezastavení. „Učím ve školce, vařím pro kamarádky, které to nebaví, šiju vlastní modely na svoji stránku na internetu. Spím jen 2 až 3 hodiny denně, ale stačí mi to. Neumím jen tak sedět," vyjmenovala Eva Flídrová, co všechno stíhá.

Recept na kuřecí roládu je její vlastní a vaří podle něj snad už 15 let. Ingredience mění podle ročního období. Na podzim přidá houby, na jaře zase zelené bylinky. Dokáže prý připravit i 20 rolád na jeden zátah. „Něco se sní a zbytek dám do mrazáku. Když pak nevím, co zrovna uvařit nebo přijde kamarádka na návštěvu. Stačí rozmrazit a nakrájet," řekla Flídrová.

Vařila dokonce v Alcronu

Soutěž Jaro na talíři není první, ve které se ji podařilo uspět se svým kulinářským uměním. Asi před pěti lety se podívala do profesionální kuchyně slavného hotelu Alcron, kam ji s receptem na „palačinková úška" pozval šéfkuchař Roman Paulus.

„Jsou to vlastně slané palačinky se šunkou, které se obalí v trojobalu a usmaží se jako řízek. Pak se dají servírovat s hranolkami a tatarkou," vysvětlila Flídrová a dodala, že v té době ještě neměla hotelová kuchyně prestižní ocenění v podobě Michelinské hvězdy.

Lásku k vaření získala už v dětství, kdy vařila doma s tatínkem a ten jí vždy udělil tu největší možnou pochvalu. „Říkával mamce: Eva to má lepší než ty," vzpomíná Flídrová.

V současné době si tak na jejích receptech kromě kamarádek pochutnává i její přítel a syn, který se bude brzy ženit. Eva Flídrová se tak pomalu začíná chystat na pečení svatebních koláčků.

Její recept spolu spolu s dalšími od ostatních finalistů soutěže a jmény vítězů najdete 17. dubna ve speciálním čísle pravidelné přílohy Deník plný života, který se bude věnovat vaření.

Autor: Petr Vodseďálek

7.4.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Chřipka. Ilustrační foto.

Bilance chřipky: čtyři mrtví

NAHLAS Petra Vondřicha.

NAHLAS Petra Vondřicha.....Zázraky všedního dne

Jednání zastupitelů si můžete poslechnout v přímém přenosu

Liberecký kraj – Zasedání krajského zastupitelstva Libereckého kraje se uskuteční v úterý 25. dubna od 14 hodin a na webu kraje bude opět online.

Okresní přebor: Chrastava načepovala nebohému Českému Dubu desítečku

Liberecko - /GALERIE/ Chrastavské béčko semlelo v okresním přeboru Český Dub desítkou a při plichtě Vesce se mu přiblížilo na dostřel.

AUTOMIX.CZ

OBRAZEM: Tyhle české sporťáky uměly i přes 300 km/h. A měly motory z tatrovek

Přestože má většina z nás kopřivnickou tatrovku zafixovanou z minulosti jako automobilku zaměřenou na luxusní "papalášské" limuzíny, případně jako výrobce nákladních aut, v historii najdeme i několik vozů, které se těmto definicím naprosto vymykají.

Šimek opouští Liberec: Chci zkusit štěstí v Americe

Liberec – Po loňském titulu všechny nabídky odmítl a zůstal věrný Liberci. Letos už vábení ze zámoří neodolal.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies