Druhý ročník sportovně laděné události se vydařil i přes počáteční nepřízeň počasí. „Naštěstí déšť netrval dlouho. Mokrá varianta nepřicházela v úvahu,“ oddechla si organizátorka Michaela Marková.

Jablonecká neděle byla opět přehlídkou místních orgnanizací, spolků a klubů, které se věnují volnočasovým aktivitám pro děti. Rodiče tak měli výbornou příležitost vybrat pro své ratolesti ten správný kroužek. „Byla jsem tu s dětmi už loni. Některé aktivity jsme vyzkoušeli, uvidíme, co si nakonec vybereme,“ sdělila maminka Pavla Sůvová z Rychnova u Jablonce nad Nisou.

O pohár starosty města Tanvaldu, 22. ročník soutěže hasičských družstev v požárním útoku, proběhl 9. září na nově zrekonstruovaném stadionu v Tanvaldu. Hasičská soutěž byla zařazená do Jablonecké ligy.
FOTO: Hasiči bojují o každou vteřinu

Nově se zde prezentovali jablonečtí baseballoví Blesci, kteří měřili sílu odpalu, zástupci triatlonu i cvičebny Move your limits. „Jsme rádi, že jsme se zde mohli prezentovat. Dětem nabízíme celkový rozvoj, dospělým pak TRX a další aktivity,“ řekl trenér Martin Vinař.

Již stálými účastníky jsou rugbisté Griffins. „Loni nám akce přinesla šestnáct nových dětí. Je to skvělý způsob propagace,“ komentoval Jiří Bártl. Úspěšná událost přilákala během dne stovky návštěvníků. „S akcí jsme spokojeni. Doufáme, že se Jablonecká neděle stane tradicí,“ uvedl organizátor Martin Bauer.