„Výluka se dotkne i tramvajových linek 5 a 11 do Vratislavic a Jablonce, které budou končit ve Fügnerově ulici," řekla mluvčí Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) Martina Poršová.

Výluka čeká dopravu v centru od 23. dubna do 5. června. Důvodem je oprava opotřebovaného tramvajového svršku v křižovatce u vlakového nádraží. „Celý oblouk je starý 22 let a je potřeba ho vyměnit a zároveň se musí upravit obě nástupiště, která je zapotřebí prodloužit," popsal opravy provozně technický ředitel dopravního podniku Ludvík Lavička.

V okolí zastávky podle něj vznikne i nové zábradlí pro usměrnění chodců a po dohodě s odborem dopravy bude frekventovaný úsek lépe osvětlen. Úpravy tak zvýší bezpečnost i komfort cestujících. Uzavření křižovatky ale změní trasy městských autobusových linek 16, 22, 27, 30, 34, 36, 37, 54, 97, 98 a 99 a autobusů X2 a X3, které budou místo tramvají jezdit Hanychova. „Trasa bude vedena přes autobusové nádraží, kde budou autobusy projíždět technickou branou do ulice Vaňurova, poté budou pokračovat po třídě 1. máje. Linky X2 a X3 pojedou do zastávky Rybníček, kde bude zřízena přestupní zastávka mezi náhradní autobusovou dopravou a tramvajemi jedoucími z Lidových sadů," popsal nové trasy dopravní ředitel Oskar Zappe.

Autobusy MHD nebudou po dobu výluky zastavovat u Nádraží a Babylonu.