Jen čtvrt roku zvládla ČSAD konkurovat společnosti Student Agency na trase mezi Prahou a Libercem. Dopravce se po čtvrt roce zkušebního provozu rozhodl ukončit činnost na trase.„Z důvodu nevyužití přepravní kapacity jsme na lince ukončili činnost. V současné době neplánujeme ani zavedení jiného dálkového spoje," popsal Deníku dispečer ČSAD Roman Krupka.

Doplňková linka, která měla vykrývat přeplněné autobusy „žluté flotily," se během tří měsíců nedokázal dostat do povědomí Liberečanů. „O tom, že jezdí do Prahy víc společností jsem se dozvěděla až koncem dubna, takže jsem se s ČSAD nestihla ani svézt," řekla závěrem Martina Horáková z Liberce.
Na ukončení provozu nebude reagovat ani jediný dopravce, který na lince zůstal. Společnost Student Agency zatím ponechá stejný počet spojů.
„Posílení spojů zatím není plánováno. Naposledy proběhlo začátkem roku, kdy ukončil provoz Dopravní podnik měst Liberec a Jablonec," doplnil mluvčí společnosti Student Agency Aleš Ondrůj.

ČSAD se na lince mezi Libercem a Prahou snažilo konkurovat ostatním už v minulosti. V roce 2007 však společnost svou činnost ukončila z ekonomických důvodů. Souboj se Student Agency neustály ani firmy Hotliner a Hoffmann, které na stejné lince skončily o rok později. Jako poslední vypadl z konkurenčního souboje liberecký dopravní podnik. Ten do hlavního města přestal zajíždět koncem loňského roku.

Mezi Libercem a českou metropolí nepřestala ČSAD jezdit. Linku alespoň částečně vykrývá spoj Liberec – Dudince, který zajíždí na pražský Florence.
„Ten je po pěti letech fungování velmi oblíbený. Je to asi naše nejvytíženější dálková linka," poznamenal dispečer libereckého ČSAD. Cesta tímto autobusem do Prahy vyjde na 60 korun. Do Brna se můžete svézt za 260 korun.