"Během víkendu přijelo asi 2500 lidí. Počasí je ideální, od soboty navíc sněží, což nám pomůže," řekl ředitel Spartaku Rokytnice Michal Kopecký. Na sjezdovkách leží kolem 40 centimetrů převážně technického sněhu. Lyžovalo se v Horních domkách, naopak mimo provoz je od pátku Studenov.

Spokojení jsou i provozovatelé areálů v Jizerských horách. "Návštěvnost byla velmi slušná. Začalo to už v pátek, kdy byly pololetní prázdniny, stejné to bylo i v sobotu. Dnes je lidí o něco méně," uvedl ředitel Ski Bižu Pavel Bažant. Ski Bižu provozuje střediska v Bedřichově, na Severáku a Tanvaldském Špičáku, lyžovat se dá na víc než 10 kilometrech tratí. Navzdory pesimistickým předpovědím počasí se podmínky zlepšují. "Napadlo asi pět centimetrů nového sněhu. Podmínky to výrazně zlepšilo. V sobotu byly sjezdovky poměrně rychle měkké," doplnil Bažant.

Pod nulou nebo těsně kolem nuly se pohybovaly teploty i v Harrachově, kde na sjezdovkách leží kolem 50 centimetrů sněhu. U vleků se chvílemi tvořily fronty. I sem zamířily o víkendu tisíce lidí. Plná byla i parkoviště. Provoz částečně komplikovala porucha lanové dráhy Delta. Místo ní vozily lyžaře autobusy.