Každoročně se slavnostního vyhlášení účastní celá řada jak aktivních sportovců z řad dospělých a mládeže, tak také handicapovaných, dále funkcionářů, veteránů a trenérů. Budou se vyhlašovat nejlepší dospělí jednotlivci i mládežníci do 19 let a také družstva v obou věkových kategoriích. Oceněn bude sportovec za mimořádný výkon, handicapovaní, trenéři i veterán nad 60 let věku. A jako každý rok se bude uvádět do Síně slávy a také Hvězda Deníku, kterou si zvolili čtenáři Libereckého deníku.

V loňském ročníku zvítězil fotbalista Slovanu Liberec Radoslav Kováč a tehdy jeho tým Slovan Liberec. Jenže kdeže loňské sněhy jsou… Kováč je ve Spartě a Liberec hraje prvně v historii o záchranu! Také Jaroslav Šilhavý, trenér Slovanu prvenství neobhájí, protože „kope" za sousední Jablonec. Fotbal toho tedy moc nepobere.

Ale máme tady olympioniky ze Soči, kde zástupci Dukly Liberec dali o sobě hodně vědět. Daří se i volejbalové Dukle i tenistům LTK Liberec, kteří pravidelně nastupují v extralize s těmi nejlepšími.

Liberec je sportovně hodně bohatý a vrcholových sportovců je v něm dost a dost. Takže bude v Babylonu jistě co k vidění. Sportovní anketu tradičně pořádají Deníky, Sport Action s.r.o., okresní organizace České unie sportu (LB-STO), Liberecký kraj a Statutární město Liberec.

Dnešní slavnostní večer uvádí moderátor Radek Šilhan a v kulturní části se představí zpěvačky Kamila Nývltová, Gabriela Goldová a Eva Matějovská.