Lynč. Nic jiného by si podle obyvatel Kunratic nezasloužil zloděj, který v noci ze středy na čtvrtek oškubal místní hřbitov. Podle starosty příhraniční obce ze hřbitova zmizelo během jediné noci několik metrů ozdobného zábradlí, lucerničky a vázičky z pěti hrobů.

Letiště v Ralsku a celý přilehlý bývalý vojenský prostor už rok a půl leží ladem. Pronajmout si ho totiž třeba na pořádání koncertu nebo motosrazu bylo příliš drahé, v součtu vyšlo denně na milion. Liberecký kraj zavedl nové podmínky pronájmu, které možnost pořádání akcí výrazně přibližuje.

Jen těžko najdete v Liberci kulturu, jejíž diváci by se dali počítat na deseti tisíce. V Divadle F. X. Šaldy se to podařilo bláznivé komedii Raye Cooneyho Rodina je základ státu, která se v úterý 12. března v 19 hodin dočká padesáté reprízy.

Na sportovní straně se dočteme o krajském futsalovém přeboru, a také o tom, jak hrála stará garda fotbalového slovanu. Kondoři dnes začínají play-off na Spartě a zítra začne souboj mezi VTJ Ještěd a PSK Liberec o korunu krále libereckého hokeje.