Česko zpívá koledy nejen v České republice, ale i v zahraničí u krajanů. V libereckém OC Forum vystoupí od 18 hodin komorní seskupení PS Veselost z Nového Města pod Smrkem a Baletní škola Divadla F. X. Šaldy.

ZPĚVNÍK SI MŮŽETE STÁHNOUT ZDE

Zazpívat si tak mohou všichni, kdo si dnes v podvečer udělají čas.

V OC Forum pomůže se zpěvem koled komorní seskupení PS Veselost z Nového Města pod Smrkem. Vánoční atmosféru dotvoří také vystoupení dětské Baletní školy Divadla F. X. Šaldy pod vedením Nikol Bohuňovské, jejíž členové předvedou taneční scény z baletní pohádky Zlatovláska. V letošním roce se v jeden okamžik spojí nadšení i amatérští zpěváci, aby si zazpívali koledy Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Pásli ovce valaši a Veselé vánoční hody. Chybět nebude ani tradiční zlidovělá: Vánoce, vánoce přicházejí. Na místě budou k dispozici nejen zpěvníčky, ale také svařák z Vinařství Lednice Annovino a pečené dobroty z cukrárny Jany Jahodové.

Vánoční koledy se ale nerozezní jen v centru Liberce, ale i na dalších místech. K největšímu vánočnímu zpívání koled se připojí zpěváci v kostele sv. Antonína Paduánského v Liberci, na náměstích v Hrádku nad Nisou, Českém Dubu a ve Frýdlantu. V Křižanech a Bílé se sejdou nadšenci u vánočního stromu a v Pěnčíně zazpívají u Kulturního domu. Do speciálních zpěvníků nahlédnou také v kostele v Nudvojovicích, v Jedličkově ústavu v Liberci a v Centru zdravotní a sociální péče Liberec v domech v Zeleném Údolí, Krejčího a v Ruprechticích.

Fotogalerii i video najdete hned po konání akce na webu Libereckého deníku.