„Chtěli jsme panu prezidentovi ukázat regionální firmu, který je v českých rukou a má se čím pochlubit," uvedl hejtman Martin Půta.
Návštěva Trevosu probíhala v poklidu, žádné protestní transparenty nebo červené karty, které se objevily v Liberci nebo na setkání Zemana s obyvateli Prysku, se neobjevily.

První dáma se setkala s Jiřím Kajínkem.
První dáma cestovala tramvají za Kajínkem

Přitom před dvěma lety to vypadalo, že prezident na Turnov zanevře. Tehdy mu tam totiž v zaplněném kulturním domě předali turnovští zastupitelé tzv. Turnovskou výzvu, ve které ho nabádali k opuštění jeho proruského postoje. Polovina sálu mu také hlasitě dávala najevo, že s jeho politikou nesouhlasí. Dnes se ale nic podobného nekonalo. Starosta Turnova Tomáš Hocke se navíc ze setkání s prezidentem omluvil kvůli pracovní zaneprázdněnosti. Setkání se zaměstnanci Trevosu se tak neslo v poklidném duchu.

„Myslím, že je pro nás poctou, když nás navštíví prezident. Kolik firem z Turnova tohle může říct?", řekl Deníku jeden ze zaměstnanců.
Přesto setkání hlavy státu s vedením podniku nebylo jen čistě formální. Trevos si od návštěvy Zemana slibuje i posun v problému, se kterým se firma potýká už několik let.

„Máme velké problémy s tím, že na nás za poslední čtyři roky bylo uvaleno už pět insolventních řízení. Probíhá tu snaha o neoprávněné převzetí firmy, objevily se zfalšované směnky i důležité dokumenty firmy, přechází to i do roviny osobních útoků a napadání výběrových řízení z evropských fondů. Napadli nám 27 výběrových řízení. Proto jsem rádi, že pan prezident s tím mohl osobně seznámit a doufáme, že alespoň malou měrou bude moci intervenovat hlavně u policie, aby se celý problém co nejdříve vyřešil a my mohli v klidu pracovat," řekl jeden z majitelů Trevosu Jiří Opočenský, který nedávno získal i titul Podnikatel roku Libereckého kraje.

Prezident České republiky, Miloš Zeman s manželkou Ivanou, zavítal na třídenní návštěvu Libereckého kraje. Na snímku zleva Jan Farský a Miloš Zeman při setkání prezidenta republiky se zastupiteli Libereckého kraje a starosty obcí Libereckého kraje dne 9.
Prezident dostal část Ústavy, aby věděl, jak se chovat

„Já, samozřejmě, nemohu policii nařizovat, aby tento případ vyšetřoval s veškerou pečlivostí, ale mohu slíbit, že o tom budu informovat policejního prezidenta. Myslím, že nejhorší je srážka s někým, kdo závidí úspěch, aniž by sám byl schopen vlastního výkonu. Pročež bojujme s blbci, bojujme se závistivci a nenechme se odradit," okomentoval prezident případ, který se na policii vleče už přes tři roky.

Vymyšlenou pohledávku, která podle Trevosu neexistuje, po ní vymáhá společnost Download, jejímž jednatelem a jediným vlastníkem je dvacetisedmiletý Rumun Daniel Pintea. Stejným případům se stejným navrhovatelem čelil v minulosti i konkurenti Trevosu firmy Halla a Hormen.