Při schvalování zástavy pozemku v areálu školky se současní zastupitelé dohadovali o ceně stavby, o způsobu vypsání výběrového řízení, o tom, co snad jiné společnosti od výběrového řízení odradilo, a také o tom, jestli by nebylo nejlepším řešením stavbu školky odložit. To znamená, že by město vypsalo nové výběrové řízení a školka by se zřejmě letos už nestihla. Politici se sice přeli o tom, zda stavbu posunout či nikoliv, ale přitom žádný takový návrh na stole neměli. Měli pouze schválit nebo zamítnout zástavu pozemku.

Z diskuse přinášíme několik úryvků.

Josef Jadrný(Změna pro Liberec): „Firma, která vyhrála školku, má povolenou stavební činnost teprve půl roku. To nepůsobí moc důvěryhodně a pověst Liberce navenek to ještě zhorší."

Ladislav Dzan (USZ): „Buď bude školka, nebo nebude! Velká firma se zkušenostmi vám vadí. Neznámá malá firma ale taky."

David Václavík(LO): „Když zrušíme výsledek výběrka, zakázku dostane firma, která se umístila na druhém místě. A tou je Syner."

Josef Šedlbauer(Změna pro Liberec): „Bodejť by nám banky věřily, když tu pořád vládne turecké hospodářství!"

Josef Jadrný:„Ať školku staví Syner, to je dobrá firma. Byl bych klidný, kdyby zakázku dostal Syner."

Jiří Kittner (ODS): „Pane Korytáři, šikanujete zde opět své kolegy, ředitele firem i úředníky magistrátu. A vy chcete někoho učit, jak se má chovat, třeba k firmě Eurovia a dalším, které podporují jisté občanské sdružení?" (narážka na sdružení Čmelák, které vede Jan Korytář).

Obsáhlejší článek o stavbě nové školky čtěte zde.