„Všech sedmnáct Liberečanů, kterým stálo za to se ozvat, by uvítalo, kdyby se v Radničním sklípku znovu otevřelo restaurační zařízení,“ sdělil Deníku tajemník magistrátu Marek Řeháček.

Někteří lidé se podle Marka Řeháčka vyjádřili v tom smyslu, že jde hlavně o trvalé zpřístupnění těchto prostor veřejnosti.

„Nebránili by se tak ani zřízení nějakého víceúčelového sálu. Otevřené jsou tedy dvě varianty. Obnovení restauračního provozu nebo přeměna sálu na víceúčelovou kulturně – společenskou síň,“ doplnil Řeháček. O těchto variantách bude rozhodovat městské zastupitelstvo.

Obnovení provozu hospody však naráží na zásadní problém, kterým je hledání provozovatele, který zajistí dlouhodobý provoz na úrovni. I proto se množí zastánci varianty číslo dvě.

„Po výstavě ke stému výročí tramvají se zdá, že projekt kulturně – společenské síně by mohl fungovat a já osobně jsem jeho zastáncem. Z ankety do níž přišlo jen 17 hlasů bych zásadní závěry nevyvozoval,“ uvedl Jaroslav Čech z odboru technické správy veřejného majetku.

Projekt se netýká bývalé pivnice Parlament, která se v současnosti již přestavuje na Malou výstavní síň a galerii.

„Dodělané jsou omítky, nyní se bude dělat podlahové vytápění, izolace a dlažba,“ dodal Jaroslav Čech.