LIBERECKÝ KRAJ pro všechny své občany zajistil v sobotu veřejnou dopravu zdarma. Řada lidí toho využila, hodně z nich však vůbec netušilo, proč jedou zadarmo. „Vůbec netuším, o co jde, akorát jsem si v tramvaji přečetla cedulku, že v sobotu 22.9 2007 se jede zdarma, ale proč, to netuším,“ podivovala se jedna z cestujících, Dana Pospíšilová z Liberce. Stovky dalších lidí, zejména rodin s dětmi, využily možnosti projet se historickými vláčky, tramvajemi i třeba autobusy. Ty se objevily na více místech v kraji.

DEN BEZ AUT se nijak výrazně neprojevil na silnicích. Provoz byl hustý, na Jablonecku policisté dokonce řešili vážnou dopravní nehodu motocyklisty se spolujezdcem, kteří byli s těžkými zraněními transportováni vrtulníkem záchranné služby do liberecké nemocnice.

JEŠTĚ V PONDĚLÍ se v Liberci koná Cyklojízda městem, která je rovněž pořádána u příležitosti Dne bez aut. „Předchozích jízd se pokaždé účastnilo zhruba 70 – 150 lidí. Často jezdí celé rodiny nebo třeba tatínkové s dětmi i politici,“ uvedl za organizátory cyklojízdy Aleš Kočí ze Střediska ekologické výchovy Divizna Liberec.