„Rekonstukce je zaměřena především na umožnění celoročního provozování areálu. Už jsme dokončili projektovou dokumentaci a úřad vydal stavební povolení,“ sdělil Deníku raspenavský starosta Pavel Lžičař.

Na rekonstrukci bude podle projektu potřeba kolem 30 milionů korun. Peníze chce město získat z fondů Evropské unie.

„Rozpočet na realizaci celého díla představuje částku cca 30 milionů korun. Bez dotace z EU fondů nejsme schopni akci realizovat. Jedná se o částku vyšší než je jednoroční rozpočet města. Navíc v současné době řešíme problémy s odkanalizováním města. Raspenava nemá splaškovou kanalizaci,“ uvedl starosta Lžičař. Jestli peníze dostanou, bude jasné ale až v příštím roce.

Hlavním cílem modernizace je změnit podmínky tak, aby byl kemp obyvatelný i mimo letní měsíce.

„Jedná se především o zateplení stávajících ubytovacích prostor, tedy ubytovny, chatek, motelu a provozní budovy. Dále pak o doplnění sprch a přestavbu sociálních zařízení nebo dostavbu sportovní haly,“ vyjmenoval Lžičař. Ve sportovní hale dojde ke zvýšení počtu šaten, zkapacitnění stravovacího zařízení i technického a sociálního zázemí pro halu a kemp.

Výhledově chce raspenavská radnice také zrekonstruovat koupaliště. K realizaci by však došlo až po dokončení modernizace kempu.

„V záměru je uvažováno o zařízení na čištění vody a vybudování solárního zařízení pro ohřev vody,“ dodal Lžičař.