Kradl v Liberci

Případ uvedeného muže je tak trochu úsměvný a kuriózní. Ve středu pět minut před půl jednou odpolední se vydal do Nákupní galerie Plaza na Šaldově náměstí. Nešel nakupovat, ale krást. V prodejně Billa sídlící v přízemí obchodního domu se pokusil ukrást sedm balení žvýkaček v celkové hodnotě sto sedmdesát čtyři korun. Jenže neuspěl.

Na místě ho zadržela bystrá ostraha a přivolala policisty. Muž tak putoval na služebnu policejního Obvodního oddělení Liberec Centrum.

„Kolem patnácté hodiny odtud odešel i se záznamem o zahájení trestního stíhání v kapse. Je až k neuvěření, že si to ale zamířil rovnou do supermarketu Albert v Dobiášově ulici, kde kradl znovu," informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Z informací, které poskytla, vyplývá, že tentokrát ho v konkurenční prodejně nezlákaly žvýkačky, ale balení kávy za sto sedmdesát devět korun. Ani v tomto případě ale neuspěl a ostraha prodejny ho zadržela do příjezdu policie.

„Uvedenou krádež spáchal již v 15:25 hodin. Policistům s ním proto došla trpělivost a po nezbytných úkonech zloděje zadrželi a podali podnět na vzetí do vazby. Ten státní zástupce a následně i soud akceptoval," upřesnila.

Jablonecký smolař tak úderem páteční deváté hodiny dopolední putoval po rozhodnutí soudu rovnou za mříže.

„Hrozilo totiž reálné nebezpečí, že ho na svobodě orgány činné v trestním řízení neuhlídají," doplnila. Proč ale kradl, sám neví. Z jeho výslechu vyplynulo, že odcizené zboží sám nepotřeboval.