„Před třiadvacátou hodinou jsme přijali oznámení, že se v jedné restauraci nachází vůči hostům agresivní muž, který má u sebe střelnou zbraň," informovala o případu mluvčí krajské policie Vlasta Suchánková.

Policisté oznámení brali se vší vážností. Dle informací televize Nova zasahovala na českodubském náměstí i zásahová jednotka. Přesto se podařilo útočníkovi mužům zákona uprchnout.

„Když na místo incidentu dorazily policejní hlídky, nacházel se před restaurací hlouček lidí. Lidé se snažili podezřelého muže nejen zadržet, ale zabránit mu v odjezdu automobilem, které měl před podnikem nastartované," doplnila Suchánková.

Zasáhl obličej

Snaha zadržet pachatele se ale vymstila jednomu z odvážlivců. Ten skončil v péči záchranářů poté, co jej ozbrojený útočník z bezprostřední blízkosti zasáhl jedním z výstřelů. Zranění, která muž utrpěl, byla lehčího charakteru. Hospitalizace v nemocnici nebyla nutná.

Agresivní útočník s plynovou pistolí se ale vzdát nechtěl. Nezastavily ho ani výstřely do vzduchu z policejní pistole, které následovaly po několika zákonných výzvách ze strany policistů. Muž na ně nereagoval.

„Ve snaze zabránit mu v ujetí od místa události, použili policisté střelnou zbraň i proti jeho automobilu," upřesnila Suchánková.
Čtyřiatřicetiletého pachatele ale ani toto nezastavilo. I přesto, že policisté použili střelné zbraně, mužům zákona nakonec zmizel neznámo kam. Pronásledování k jeho zadržení ale nepřispělo.

„Totožnost podezřelého muže známe. Není vyloučeno, že je ozbrojený. Provádíme opatření, které povede k jeho vypátrání a následnému zadržení," řekla včera odpoledne policejní mluvčí.

Napadení hrdiny

Z informací serveru Novinky.cz vyplývá, že odvážného mladého muže, který se ozbrojeného pachatele snažil zadržet, někdo zhruba dvě hodiny po celém incidentu brutálně zbil. A to tak, že s otřesem mozku a poraněním v obličeji skončil na traumatologickém oddělení Krajské nemocnice v Liberci. Zda toto napadení souvisí s uvedenou střelbou, se zatím neví.