Policistům z obvodního oddělení ve Frýdlantě ujížděl neznámý řidič v osobním automobilu značky Škoda. Jak se podařilo Deníku zjistit, řidič prchal před policisty v závěsu i přes nedalekou obec Višňová.

Celému incidentu předcházela obyčejná dopravní kontrola, při které chtěli policisté jedoucího řidiče zastavit.

„Ten ale na znamení policistů, aby s automobilem zastavil, nereagoval a začal ujíždět směrem na Frýdlant," informoval mluvčí policie Petr Kmínek.

Když se do pronásledování připojili policisté z okolních služeben, ujíždějící řidič najel na jednoho z policistů, který před prchajícím automobilem vytvořil pomocí služebního auta zátaras. Řidič ohrozil muže zákonva ve chvíli, kdy vytvořenou překážku objížděl přes příkop. Policista stihl na poslední chvíli uskočit. Podle Kmínka následně využil policista v daném momentě donucovacího prostředku varovného výstřelu do vzduchu a poté použil zbraň i proti prchajícímu vozidlu. Z incidentu, kdy na něj řidič najel, ale vyvázl bez zranění.

Honička následně pokračovala přes Frýdlant směrem do Albrechtic. Dopadnout řidiče se ale policistům nakonec nepodařilo. Utekl jim.

„Odstavený automobil jsme nalezli v Chrastavě," uzavřel Kmínek.

Po pirátovi silnic, který nejenže ujížděl, ale následně i zbaběle utekl, intenzivně policisté pátrají.