Žena ale utekla a lupič odešel s nepořízenou. Jeho tvář však zachytily kamery, řekla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Loupež se stala v Hrádku loni 15. prosince. "Kolem 11:00 přišel do směnárny muž a ihned namířil na pracovnici pistoli a žádal, aby mu vydala peníze. Žena okamžitě odběhla do zadních prostor provozovny, kde se schovala. Díky mřížím, které ji dělily od pachatele, se do její blízkosti muž nedostal," popsala událost Suchánková. S nepořízenou lupič z místa odjel zřejmě osobním vozem nezjištěného typu červené barvy.

"Jde o muže ve věku kolem 30 let, středně silné postavy, vysokého 170 - 175 centimetrů. Na sobě měl zimní bundu, čepici tzv. ušanku a šálu. Obličej neměl maskovaný, na očích měl brýle," popsala útočníka policejní mluvčí. Na pracovnici směnárny muž mluvil česky bez jakéhokoliv přízvuku.

"Jakoukoliv informaci vztahující se k tomuto muži, ale i případu samotnému, mohou občané předat policistům prostřednictvím linky bezplatného tísňového volání 158," dodala Suchánková.

FOTOGRAFIE MUŽE NALEZNETE ZDE