Za mřížemi totiž nováčkem nebude. Krádeží se v samotném Liberci zadržený muž dopouštěl od listopadu loňského roku do letošního května poté, co byl po odpykání svého předchozího trestu z věznice propuštěn.

„Výkon trestu, který mu uložil Okresní soud v Liberci v září loňského roku za jiné krádeže, na muže vliv neměl," uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Kriminalisté pachatele nyní viní z přečinů krádeže, poškozování cizí věci, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Do vězení nechtěl

Od letošního května, kdy ho za šest krádeží poslal soud do vězení, se muž nástupu do výkonu trestu vyhýbal. „Kriminalisté ho za mříže dodali koncem října," dodala Šrýtrová.

Kradl kdekoliv

Kriminální činnost byla u muže velmi pestrá. Nepohrdl mobilními telefony, elektronikou, notebooky ani penězi.

Podle policie se v jednom případě dopustil i vloupání do nákladního automobilu značky Iveco. Svou návštěvou poctil i libereckou jazykovou školu v Liliové ulici. O jeho drzosti se přesvědčili i ve zdejší krajské nemocnici, kde se vloupal do jídelny. V Bendlově ulici ho na staveništi nové budovy Technické univerzity Liberec zase zaujala stavební buňka. Mimo uvedené skutky má muž na svědomí i vloupání do drogerie v nákupním městečku Centra Babylon v Nitranské ulici či vloupání do přízemního bytu v ulici Letná.