Před soud předstoupil Roman Kumpošt, bývalý člen představenstva Sportovního areálu Ještěd (SAJ) a zastupitelka Liberce Naděžda Josífková, která byla za primátora Kittnera náměstkyní pro životní prostředí a investice. Svědkové byli pozváni, aby objasnili situace kolem převodu městských pozemků a nemovitostí na SAJ, které byly nevýhodně směněny se soukromými majiteli.

Nepromluvil ani Roman Kumpošt

Od Kumpošta se očekávalo, že osvětlí mechanismus, podle kterého SAJ směny majetku realizoval. Jenže Kumpošt ani Josífková si už nevzpomínali, jak konkrétně nevýhodné „obchody" probíhaly.

Obžaloba tak musela přečíst jejich předešlé výpovědi, ve kterých byli o dost sdílnější. Podle nich například chodily zápisy ze zasedání představenstva SAJe jeho členům pozdě a navíc do nich byly dodatečně dopisovány údaje, které se neprojednávaly. Kumpošt navíc v roce 2012 řekl, že zápis podepisovali jen Zeronik a Krenk.
Josífková si zase stěžovala ve své výpovědi, že Krenk odmítal na zasedání rady města a zastupitelstva sdělovat informace ohledně provozu a hospodaření SAJ. Při schvalování převodu městského majetku na SAJ důvěřoval majetkoprávnímu odboru, „který měl zaručit, že je vše v pořádku".

V ostatních výpovědích bývalých zastupitelů města, které během včerejšího líčení zazněly, se objevovaly stále ty samé stesky: „Krenk odmítal sdělovat informace. Byl arogantní a verbálně na mě útočil," řekla v roce 2012 zastupitelka za KSČM Hana Lysáková. „Pokud byli zástupci SAJ předem domluveni s majiteli budov, byli jsme jako zastupitelé uvedeni v omyl," stěžoval si Oldřich Bubník (KSČM).

Všichni dotazovaní se navíc shodli na tom, že v době hlasování neexistoval komplexní program rozvoje areálu Ještěd a oni si tak nemohli ověřit, zda-li je směna pozemků a nemovitostí opravdu potřebná. „Bylo mi vysvětleno, že nemovitosti zůstanou 
i po převodu v majetku města," uvedla ve výpovědi bývalá zastupitelka za ČSSD Marie Pavlová.

Soud pokračuje ještě dnes. Rozsudek by mohl padnout na konci června, kdy líčení pokračuje. Kittnerovi hrozí za zneužívání pravomoci veřejného činitele 10 let vězení, dalším dvěma obžalovaným až 12 let.