Mladý muž se proto rozhodl pro poněkud razantní řešení, jak se dostat co nejrychleji domů. „Vypůjčil“ si malý kompaktní nakladač, tzv. bobík.

UMĚL S NÍM ZACHÁZET

S řízením podle krajského policejního mluvčího Vojtěcha Robovského mladý muž problémy neměl. „Vzhledem k tomu, že v minulosti pracoval na stavbách, měl povědomí o tom, jak se takovýto stroj obsluhuje,“ vysvětlil Robovský.

HNULO SE V NĚM SVĚDOMÍ

V ranních hodinách se tak 27letý mladík z Liberce neohroženě vydal po cyklostezce směrem k domovu. „Zkratkou se stroj dostal na světelnou křižovatku, a poté k benzinové stanici. Zde se v něm zřejmě hnulo svědomí,“ pokračoval Robovský. Mladý muž chtěl původně do stroje natankovat, aby majiteli nezpůsobil zbytečnou škodu. Uvědomil si však, že je bez prostředků, a tak se rozhodl zavolat svému známému, u kterého měl přespat. Zaparkoval stroj nedaleko benzinky a projevil se natolik zodpovědně, že před odchodem „bobíka“ důkladně zajistil a dokonce jej postavil radlicemi směrem k domu, aby nečněly do cesty. „Bohužel pro něho, místo spočinutí stroje zabíraly bezpečnostní kamery,“ podotkl mluvčí

BOBÍK BYL U BENZINKY

Když se majitel „bobíka“ od svého zaměstnance dozvěděl, že stavební stroj v hodnotě 300 tisíc zmizel, okamžitě zahájil „pátrací“ akci. „Zalarmoval několik svých přátel, kteří by atypický stroj jistě poznali. Měl štěstí a dostal informaci, že téměř třítunový „mazlík“ byl viděn zaparkovaný u benzinové stanice,“ sdělil dále Robovský.

Od noční jízdy neuplynul ani týden a 27letý muž si od policie vyslechl obvinění ze spáchání přečinu užívání cizí věci. Kromě toho porušil mladík zákaz řízení, takže jej toto dobrodružství může stát dva roky života ve vězení.