Při původním jednání si tím nebyla stoprocentně jistá. Nečesaný, který je z pokusu o vraždu kadeřnice obžalovaný, dnes před Krajským soudem v Hradci Králové zopakoval, že trvá na své nevině.

Hradecký soud již dříve Nečesaného potrestal 16 lety vězení, Vrchní soud trest o tři roky zmírnil. Nejvyšší soud letos v květnu původní rozsudek zrušil, případ vrátil k hradeckému soudu a Nečesaného propustil z vězení.

„Když jsem ho viděla v televizi, tak jsem ho poznala. Ty vlasy, ten úsměv, ty oči, byl to on," řekla kadeřnice. Při rekognici Nečesaného stoprocentně nebyla schopná označit, protože údajně špatně viděla. Napadená dnes soudu znovu popsala, jak ji útočník praštil březovým polenem do hlavy, ale nebyla schopná přesně popsat, jak byl pachatel oblečený.

Nečesaný při své výpovědi také zopakoval, že když přišel do kadeřnictví, žena zametala vlasy. „Řekla mi, že už končí, ať přijdu zítra. Pozdravil jsem a odešel," řekl Nečesaný, který také popsal, že ho při zadržení policisté kopali a mlátili. „Říkali, že mají přímé důkazy, že už mi nikdo nepomůže, ať se už přiznám," řekl u soudu. Nečesaný také řekl, že zpočátku nevěděl, že ho zatkli policisté, myslel si, že jde o únos. O tom, že jsou to policisté, se dozvěděl až v autě.

Před soudem dnes vypovídali i další svědci, například babička obviněného dnes uvedla, že obžalovaný přišel domů úplně v pohodě. „Chtěl po mně ostříhat, protože jde na schůzku s kamarádkou," řekla. Svou výpověď před soudem zopakovala také svědkyně, která v protějším vchodu telefonovala a přitom sledovala vchod do kadeřnictví. „Z kadeřnictví odešel malý chlapec, následně ta osoba vešla dovnitř, vyjít jsem ji neviděla. Stoprocentně vím, že nikdo jiný do kadeřnictví nevešel," řekla svědkyně.

Hlavní líčení je v případu nařízené také na 3. září. Předseda senátu hradeckého soudu Jiří Vacek dnes řekl, že poté bude jednání odročené, protože obhajoba trvá na výslechu všech zpracovatelů znaleckého posudku.

Podle obžaloby se pokus o vraždu stal předloni 21. února v kadeřnictví těsně před koncem pracovní doby. Útočník ženu nejméně šestkrát udeřil do hlavy a z peněženky jí ukradl 10.000 korun. Život jí zachránili lékaři. Nečesaný od začátku obžalobu odmítá. Soudu řekl, že se chtěl v kadeřnictví dát ostříhat před schůzkou s přítelkyní, kadeřnice ale zavírala, a proto odešel. Nečesaný tvrdí, že žena musela být napadená až po jeho odchodu.

Další podrobnosti přineseme.