„Operačnímu důstojníkovi tvrdil, že se v baru Shark v Hodkovické ulici v Liberci zdržuje celostátně hledaný muž," vysvětlila mluvčí krajské policie Ivana Baláková. Na místo proto vyjela hlídka, na kterou oznamovatel čekal venku před barem. Přivolaní policisté ho dobře znají a dá se říci, že je tentokrát hodně překvapil. „Byl totiž oblečen do černé policejní kombinézy se žlutými nápisy POLICIE a hodnostním označením majora. Policie ČR ho ale nezaměstnává," dodala Baláková.

Policisty samozřejmě nejdříve zajímalo, zda se v baru skutečně nachází někdo hledaný. Ukázalo se, že nikdo z hostů problémy se zákonem neměl. „To se ovšem nedalo říct o oznamovateli," poznamenala mluvčí. Muž měl totiž kromě uniformy i falešný služební průkaz a neváhal jej použít.

„Když se s ním prokázal jednomu z hostů, vyzval ho, aby mu předložil doklad totožnosti," poznamenala mluvčí.

Jak se falešný policista přiznal, odznak i uniformu zakoupil na internetu. Policisté tak z baru Shark odvedli nakonec jen „falešného majora", který skončil v policejní cele. V době zadržení měl v krvi 2,58 promile alkoholu. Za tuto „legrácku" může jít muž do vězení na tři roky.