Psi byli dost agresivní. S jejich majitelkou bude mít příběh dohru ve správním řízení.

Dva velcí a na první pohled ne zrovna přátelští psi nejprve uvěznili manželskou dvojici v chatě u Dobranova. Ta si přivolala na pomoc českolipské strážníky. „Psi byli velcí a žena měla strach, že by jim mohli ublížit. Ještě před příjezdem hlídky se manželům povedlo psy zaplašit a vyjít z chaty ven," uvedla mluvčí českolipské Městské police Eva Vlastníková. Manželé vypověděli, že psi byli dobře udržovaní, dokonce s obojky, takže se nejednalo o toulavá zvířata. Strážníci se pokusili v okolí najít jejich majitele, ale bez úspěchu.

O necelé dvě hodiny později se strážníci museli vrátit k případu agresivních psů znovu. Tentokrát však už na žádost státní policie a do Písečné, kde psi doráželi na skupinku dětí. „Přivolaným policistům se povedlo je od dětí odehnat, ale bylo jasné, že by mohli někomu ublížit. Majitel zvířat se nenašel, a tak bylo nutné psy dostat do nedalekého útulku," dodala Vlastníková.

Strážníci nemohli použít distanční tyč ani foukačku s uspávací střelou, protože psi byli čím dál agresivnější a bylo nebezpečné se k nim přiblížit. Po konzultaci s veterinářem se rozhodli použít návnadu s uspávacím prostředkem. Asi po hodině se podařilo návnadu podat a zvířata uspat.

Strážníci odvezli oba psy do útulku a uložili je do boxů. Jeden z nich měl čip, díky němuž se podařilo dohledat majitelku obou kříženců leonbergerů. Nebyla od místa, kde psi ohrožovali děti, daleko. Pobývala v Heřmaničkách.