Že je obleva? Nevadí. „Ledová plocha mobilního kluziště se skládá ze speciálních pryžových pásů, ve kterých jsou zataveny trubičky pro rozvod teplonosného média po vlastní ploše. Technologie chlazení pak využívá ekologická chladiva a umožňuje vytvoření kvalitního ledu až do teploty okolí plus deset stupňů Celsia" vysvětlila Lenka Havlová, ředitelka Sportovního centra Semily, které bude kluziště v Semilech provozovat.

Chladící jednotka je již spuštěna. Na pryžové pásy se nyní ručně nastříká několik vrstev ledu, na které se poté postaví mantinely, a ty se do ledu zamrazí. „Od okamžiku, kdy je vrstva ledu dostatečná, se již k další úpravě používá rolba," doplnila Lenka Havlová.

Za příznivého počasí bude kluziště otevřeno každý den, a to od prosince minimálně do konce měsíce února. Vzhledem k osvětlení ledové plochy je plánován i večerní provoz. Pro návštěvníky bude připravena vytápěná šatna, půjčovna bruslí, menší kiosek, toaleta a věšákové lavice kolem ledové plochy. Hokejky, puky, hokejové branky a pomůcky pro bruslaře začátečníky budou pro zájemce samozřejmě připraveny také.

„Dopolední bloky budou určeny především pro školní mládež, v odpoledních hodinách bude kluziště k dispozici veřejnosti. Večerní bloky budou v případě zájmu určeny pro hokejové zápasy." dodává ředitelka.

Aktuální informace o provozu kluziště, včetně nahlížení do rezervačního systému, najdou zájemci na webových stránkách Sportovního centra.