Tereza Kovaříková z Teplic se do Proměn hlásila už podruhé. V loňském roce neměla štěstí, přihlásila se znovu a vyšlo to. Dostala se mezi šest šťastných a jak sama říká, přišlo to přesně ve správný čas.
Setkání s Terezou bylo osvěžující. Je velmi milá, na první pohled veselá a plná života. Tato třicetiletá žena pracuje v dětském domově jako pedagog a momentálně má na starost sedm menších dětí, kterým nahrazuje maminku a pomáhá jim se rozvíjet.


Při otázce na její koníčky ožila a prozradila, že je to sport, především Kiteboarding neboli jízda na vodě s drakem. Jezdí autem po celé Evropě, cestování miluje, stejně jako svobodu a adrenalin. Má partnera, který je její spřízněnou duší. Hodně jí pomáhal v době, kdy se Tereza musela vyrovnávat s náhlou ztrátou své maminky, na kterou nebyla připravená. Sama říká, že v tomhle těžkém období svůj pozitivní přístup k životu výrazně postrádala, ale nakonec sílu našla a dnes se cítí o mnoho lépe. Věříme, že k tomu přispěl i týden, který prožila během Proměny s týmem Jany Burdové.

Tereza Kovaříková Zdroj: Jan Tůma

CO BYLO INSPIRACÍ K PROMĚNĚ TÉTO MLADÉ ŽENY?

Jana Burdová nám poodhalila způsob práce svého týmu během navrhování stylu pro vybrané čtenářky.
„Tereza je duší velice milé stvoření. Má se ráda, což nebývá časté. Optimismus jí kouká z očí. Inspirací nám byla ona sama. Přišla k nám do Studia jako jedna z mnoha nevýrazných blondýnek, kterých potkáte deset za hodinu. Zkrátka naprosto přehlédnutelný a neosobní styl. Přáli jsme si navrhnout pro ni především účes, který vystihne její uvolněnost.


Terezu dostala na starost Stylistka Lea. Vlasy nejprve sestříhala kolem tváře a doplnila je výraznou ofinou. Celý střih vychází z posledních trendů, které jsou inspirovány sedmdesátými léty, hudebními festivaly a free životním stylem. Pak namíchala dokonalý odstín měkké hnědé, který ladí s barvou Tereziny pleti. Byla to pecka, už jen tak bez make-upu. Odstín Tenerife a Brandy od Redken Terezu proměnil sám o sobě. Druhý den si ji vzala do parády Marcela, náš odborník na péči o pleť. Hloubkově vyčistila její tvář ultrazvukem a rozjasnila ošetřením Purete od Orlane Paris. Pleť byla úžasně projasněná a připravená na líčení. Make-up navrhla Monika Kačerovská výběrem z kolekce Giorgio Armani a doplnila tak dokonale nový styl Terezy".
Stylistka Linda Radostová vystihla více sportovní přístup k módě, a posunula ho na vyšší stupeň díky přesné dávce elegance, jakou sportovní styl snese. Nakonec si Terka vyzkoušela i dvoje šaty, pro případ, že si zvolí čistě ženský styl.
Lea jí k tomu učesala kudrnaté lokny ve stylu modelek z mol světových Fashion Weeků a šlo se fotografovat. Honza Tůma pro čtenáře Deníku vybral ty nejhezčí fotky a my věříme, že se Vám budou líbit stejně jako nám.

Tvůrci proměny:
Produkce: Studio Jana Burdová
Photo: Jan Tůma
Vlasy: Lea Jonášová / Studio Jana Burdová
Kosmetička: Marcela Stehlíková/ Studio Jana Burdová
Make-up: Monika Kačerovská/ Facedesigner Giorgio Armani Beauty
Styling: Linda Radostová / Van Graaf

SOUTĚŽ:

V průběhu Proměn můžete hlasovat o nejvíce povedenou proměnu na adrese promeny6@denik.cz – do předmětu mailu vložíte slovo „HLASOVÁNÍ".
Na konci roku pak vylosujeme jednoho z vás, který získá dárkový poukaz na Proměnu ve Studiu Jana Burdová a partnerů – Bio-Ionic, kosmetiky Redken a líčení Armani. Vítěze hlasování o nejvíce povedenou proměnu poté uvidíte na stránkách Deníku na začátku února 2017
Která Proměněná dáma se bude nejvíce líbit čtenářům Deníku získá hlavní cenu – zážitkový pobyt v hotelu v Pivovaru Monopol, ve stylu První republiky.