Při návštěvě se dostane i na tradiční setkání s občany, veřejné diskuze jsou naplánovány hned čtyři. První den návštěvy zahájí prezident na Krajském úřadu Libereckého kraje, kam dorazí v úterý 9. května v 10:30 společně se svou manželkou Ivanou.

Obyčejný rolník je hrdinou nové výstavy, kterou otevřelo Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě.
Výstava ukazuje zemědělství a venkov ve 20. století

Na kraji se setká se zastupiteli a starosty obcí. Pak zamíří do Prysku na Českolipsku. Ve středu 10. května jede Miloš Zeman do Turnova. Ten ostatně navštívil i při své minulé návštěvě a kupodivu na něj nezanevřel. V roce 2015 ho v kulturním domě Střelnice vítala polovina zcela zaplněného sálu, naopak druhá polovina mu naznačovala červenými kartami svůj nesouhlas s jeho politikou.

Tibor Batthyány, primátor
Máj, lásky čas, ne však na radnici

Navštíví firmu Trevos, jejíž spolumajitel Jiří Opočenský získal teď ocenění jako podnikatel roku Libereckého kraje. Na setkání s občany se ale Miloš Zeman v Turnově nechystá. Zavítá ještě na zámek Sychrov, pak do Jilemnice a Železného Brodu. Poslední den čeká prezidenta cesta do Doks a čtvrté setkání s místními obyvateli, na náměstí. Poobědvá v Hotelu Berg ve Starých Splavech. Prezidentovu návštěvu zakončí jako vždy tisková konference, která se uskuteční v kongresovém sále hotelu.