Tradiční festival taneční hudby zažívá letos jubilejní už patnáctý ročník a na pláži Klůček na břehu Máchova jezera vypukne třídenní akce už v pátek počínaje 18. hodinou. Kromě zahraničních hvězd operujících za mixážními pulty bude pláž u jezera i celé okolí Doks už ode dneška bedlivě monitorovat také policie. Ta chystá opět rozsáhlá opatření, zaměřená především na drogy a krádeže.

„První nájezdy návštěvníků očekáváme podle našich zkušeností už ve čtvrtek, proto na bezpečnost a plynulost na silnicích v okolí Doks budeme dohlížet už den před začátkem festivalu," uvedla Ivana Baláková, mluvčí policie na Českolipsku. Kvůli kontrolám na silnicích přitom dopravní policisty z Českolipska posílí ještě jejich kolegové z oddělení silničního dohledu libereckého krajského ředitelství a také policisté pořádkové služby. 

Po pátečním startu festivalu se policisté, i s ohledem na očekávanou vysokou návštěvnost, chtějí v první řadě zaměřit na majetkovou trestnou činnost a prevenci před ní. „Konkrétně se budou snažit zabránit případům krádeží aut, vloupání do nich, úmyslným poškozováním aut vozidel ze strany opilých vandalů a nebo třeba vykrádáním stanů a chatek," vysvětlila Baláková s tím, že ale návštěvníci této masové akce by sami měli být ostražití před kapesními zloději, kteří o víkendu k Máchovu jezeru nejspíš také zamíří.