Čtyřicetinásobný držitel Zlatého slavíka zakoupil pozemek na okraji obce 
o rozloze více než sedm tisíc metrů čtverečných.

„Ano, je to pravda. Karel Gott si u nás opravdu pořídil pozemek. Myslím, že to může pomoci zvýšit zájem a povědomí o Doubici," říká jeden z místních podnikatelů.

Podle informací Děčínského deníku Karel Gott nekoupil pozemek přímo – v katastru nemovitostí jeho jméno totiž nefiguruje. Parcelu, která přímo hraničí s lesem a z jejíž horní hrany je nádherný výhled na Doubici i Lužické hory, měla koupit tchyně Karla Gotta. K pozemku vede úzká silnička, jeho sousedé budou vesměs chalupáři.

Karel Gott.Lukrativní pozemek ho zřejmě vyšel na miliony korun. Ceny stavebních parcel se totiž v oblíbených lokalitách pohybují od 500 do 
1 000 korun za metr čtvereční. Jakou částku ale Karel Gott za pozemek zaplatil, není jasné, stejně jako to, kolik chce do domu investovat. Není ani jasné, jak velký dům a v jakém stylu si tu bude moci postavit. Kolem jsou totiž víceméně samé roubenky a staré chalupy. Stavební povolení již bylo vydáno, na pozemku jsou již také kolíky. Dům by měl stát v dolní části pozemku.

Ne všichni doubičtí jsou z nového souseda nadšení.

„Doufám, že tato mánie brzy ustane a zůstane to dobré – fajn lidi starající se 
o obec, přírodu i kulturní dění," říká další obyvatel Doubice, která je vyhlášena svým klidem.

Právě ztráty klidu se někteří místní nyní obávají.

„Obáváme se nájezdů fanoušků Karla Gotta a Biene Maja. Vzhledem k blízkosti Německa právě i z Německa. Ale mohou to ocenit podnikatelé v gastronomii, pro které mohou být podobné zájezdy zlaté žně," říká někdejší starosta obce a místní obyvatel Martin Schulz.

Podle Schulze si chce v Doubici Gott postavit dům hlavně kvůli klidu.

„Paradoxně jej zde kvůli zájmu fanoušků nemusí nalézt," varuje Schulz.

Popularita Karla Gotta je v blízkém Německu totiž stále velmi vysoká.

Doubice kdysi získala přízvisko Mozkové lázně. Vesnice se totiž stala oblíbenou především u pražských intelektuálů, kteří si zde pořídili chalupy, případně do Doubice jezdili na dovolenou.

Kromě Martina Schulze, který je bývalým komentátorem rádia Svobodná Evropa, zde má chalupu například michellinský kuchař Oldřich Sahajdák. Pravidelně do Doubice jezdil režisér Jan Hřebejk a scénárista Petr Jarchovský, kteří zde připravovali některé své filmy. Jeden z nich, Kawasakiho růži, v Doubici dokonce i natáčeli.

Celebrity mají Děčínsko rády…
David a Jakub Prachařovi – Prachařovi mají chalupu v Doubici již několik desetiletí. Jezdil na ni již otec Davida Prachaře Ilja.
Petra Černocká – Její rodina vlastní chalupu v Kytlicích nedaleko České Kamenice již
druhou generací. 
Před mnoha lety ji pořídil na doporučení Vlastimila Brodského její otec. Před časem se dokonce na českokamenické radnici vdala.
Táňa Fischerová – Také herečka 
a kandidátka na prezidentku Táňa Fischerová má chalupu v Kytlicích. A také ona získala chalupu na okraji Českého Švýcarska po rodičích.
Karel Fiala – Herec, kterého proslavila role v Limonádovém Joe, má chalupu v Chřibské, na kterou ani ve více než devadesáti letech nezanevřel a stále na ni jezdí.
Květa Fialová – Sotva pár kilometrů od svého filmového partnera z Limonádového Joa má chalupu Květa Fialová.
Ta si oblíbila celé Děčínsko a velmi často zde měla představení.
Miroslav Horníček – Legendární herec a glosátor Miroslav Horníček našel klid pro práci i odpočinek v Kytlicích, stejně jako řada jeho hereckých kolegů.
Marek Brodský – Syn Vlastimila Brodského získal spolu se svou matkou chalupu v Kytlicích, když se rodiče rozváděli.

DoubiceDoubice je obec na okraji rozhraní Lužických hor a Národního parku České Švýcarsko. Původní obyvatelstvo bylo vysídleno po roce 1945. Dnes slouží především k rekreaci. Žije zde asi sto stálých obyvatel a počtem obyvatel je nejmenší obcí okresu Děčín. Ještě v polovině 20. století byl počet obyvatel téměř desetkrát vyšší. Od ledna 1975 do 31. prosince 1992 byla Doubice součástí města Krásná Lípa, od té doby je samostatná. Zdroj: Wikipedie.cz