Na místo byly přivolány 3 jednotky hasičů. Jelikož byl na sídlišti komplikovaný přístup pro požární techniku a nebylo možné ustavit žebřík, rozhodli se hasiči slanit do bytu z vyššího patra. Ještě se nabízela cesta rozbití vstupních dveří, ale to by se neobešlo beze škod. Člen lezecké skupiny libereckých profesionálů tak slanil k oknu a pomocí speciálního nářadí ho otevřel. Uvnitř bytu se nikdo nenacházel, na plotně se pálilo jídlo.

Jídlo na plotně může způsobit požár.

Podobný případ se spáleným jídlem měli hasiči ještě téhož dne. Ve 23:18 hodin vyjelo 5 jednotek do ulice Pražská. Kouř z bytu ve 4. patře šel opět od jídla na plotně.

Hasiči stále dokola upozorňují na riziko těchto požárů, které mohou skončit i tragicky. Lidé by si měli zapamatovat alespoň jednu základní věc, že pokud mají jídlo na plotně, nemají od něho odcházet!

 - Pokud připravujete pokrm, neodbíhejte nikam telefonovat, nechoďte sledovat svůj oblíbený televizní pořad, nesnažte se zvládnout rychlou návštěvu u sousedů, natož abyste odešli třeba na nákup.

- Pozor také při přípravě jídel v nočních hodinách po návratu z restauračních zařízení, kdy lidé vlivem předešlé konzumace alkoholu usnou a ponechají pokrm na zapnutém sporáku.

- Když už se vám potraviny na plotně vznítí, za žádnou cenu je nehaste vodou. Použijte velkou pokličku, plech na pečení, mokrý hadr či utěrku. Ty zamezí přísunu kyslíku a oheň uhasne.

- Výborným pomocníkem při těchto „malých" bytových požárech je univerzální hasicí přístroj ve spreji, kterým lze požár zlikvidovat dřív, než se rozšíří.
V blízkosti sporáku nenechávejte hořlavé předměty jako papírové ubrousky, chňapky nebo utěrky.