Podobně jako Hlavice a Cetenov si nad zoufalým stavem silnic posteskl starosta Všelibic Jaroslav Čermák.
„Potřebujeme například rekonstruovat knihovnu a hasičskou zbrojnici ve Vrtkách a Všelibicích či kulturní zařízení v Lískách. Místní komunikace jsou kapitola sama pro sebe,“ zdůraznil starosta s tím, že venkovu a malým obcím chybí peníze takřka na všechno.

Obec Bílá z programu ministerstva po místní rozvoj získala dotaci na opravu poničené kapličky a na opravu přístupu ke sportovnímu areálu.
„Obec má připravenu řadu rozvojových projektů. Například bychom chtěli zajistit opravu návsí v Bohdánkově, Petrašovicích, Hradčanech a vybudovat kanalizaci a čistírnu odpadních vod v Bílé,“ upřesnil starosta obce Bílá František Pospíšil.

Obec Vlčetín plánuje budovat sportoviště a opravit víceúčelovou nádrž na koupání. V bezprostřední blízkosti chce společnost Euroczech ve spolupráci se společností Seniorpark vybudovat ze staré zemědělské usedlosti příjemné ubytování pro seniory.
„Cesta do Podještědí byla pro mě důležitá a chci se sem ještě vrátit a o situaci na venkově mluvit s dalšími obcemi. Jednou ze šancí, jak podpořit a zlepšit kvalitu života na venkově, je Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova,“ zhodnotil výlet Radim Zika.