Jede se o čtyři postupová místa do finále, které bude v Německu, sedm z jezdců se dá směle označit jako topoví. Určitě Polák Protasiewicz, Rus Laguta, oba Dánové a mezi nimi český borec Matěj Kůs, jezdící v anglické Premier League. Smůlu měla česká jednička Václav Milík, který se zranil při závodech v Polsku. Toho nahradí Zdeněk Holub. Každý ze zúčastněných států má právo účasti dvou jezdců.

Protože v Liberci pojedou Němci a Poláci, očekává se plný stadion fanoušků z těchto zemí a také překonání traťového rekordu.

Pojede také Jaroslav Petrák, nejčastěji obsazovaný závodník na Zlaté přilbě a jeho výkony mohou a jistě budou tím jazýčkem na misce vah, kdo ze závodníků se dostane mezi čtveřici postupujících.

Startovní listina libereckého podniku doznala včera další změnu. Omluvil se Lotyš Jevgenij Kostigovs, jehož nahradil krajan Artjom Trofimovs. Program začíná v pátek úderem druhé hodiny, kdy si jezdce postaví na start rozhodčí závodu a bude probíhat testování dráhy. „Chceme ukázat, že plochá dráha není žádná zabijárna, je to nádherný adrenalinový sport," zve tajemník závodu Věroslav Kollert. Startmaršálem semifinále bude zkušený Jaroslav Kocek z Pardubic.

Dnes přijede do Liberce mezinárodní komise, která udělí pavlovické ploché dráze statut evropské dráhy na čtyři roky (do r. 2020). To znamená příslib dalších kvalitních závodů.

Diváci, kteří přijedou auty, budou mít k dispozici parkování v přilehlém autokempu.