Liberec Handball – Sokol Úvaly 36:27 (20:11)

Do utkání vstoupili Liberečtí rozpačitě, což odpovídalo zimní přípravě… Prvních deset minut byl zápas vyrovnaný, domácím se nedařilo v útoku a obrana byla až příliš prostupná. V další desetiminutovce se již obrana zlepšila a i v útoku se hráči lépe prosazovali. V posledních deseti minutách poločasu již domácí hráli dle představ – dařily se rychlé protiútoky i kombinace v útoku a v poločase tak svítilo uspokojivé skóre 20:11.

Do druhého poločasu však Liberečtí vstoupili tradičně špatně. Soupeři dovolili postupně snížit až na rozdíl pěti gólů. Po úvodních deseti minutách se naštěstí jejich herní projev opět zlepšil a náskok postupně narůstal. V průběhu zápasu dostali prostor všichni hráči soupisky včetně tří dorostenců. „Vzhledem ke slabší zimní přípravě lze zápas hodnotit vcelku pozitivně. Všichni hráči podali standardní výkon, střelecky se na výsledku podíleli téměř všichni,“ potvrdil trenér Ploch.

Příští týden zajíždí Liberec Handball do Pardubic, kde svůj zápas odehrají i starší dorostenci.

Starší dorostenci porazili vysokým rozdílem tým z Bělé pod Bezdězem 36:16, mladší dorostenci nestačili po vyrovnaném prvním poločase na Frýdek-Místek a podlehli mu 22:33.

Sestava a branky: Soukup, Harbich – Eliáš 3, Vrba 3, Hájek 3, Blaschke 6, Kamaryt 5, Kulík, Blanar 1, Hošic 3, Lehký, Kozubík 9, Morava 1, Šefl 2.