Překvapivě proto, že v minulé sezoně skončili v osmičlenném poli týmů na 7. příčce, nyní se mezi deseti účastníky vyšplhali s osmi výhrami a dvěma porážkami až na druhou pozici.

Méně překvapivě možná proto, že kluci skutečně příkladně pracují a zlepšují se. Vydrží-li jim tento morál a družstvo pohromadě, mohou jako typický tým bez vyslovených hvězd hrát skutečně výborný dorostenecký volejbal, jenž předvádějí v některých zápasech už nyní. Nakolik se dlouhodobá práce projeví na dalších výsledcích, je věc druhá, zatím si ve své hlavní soutěži v sezoně družstvo vede více než dobře. Bude velmi těžké takové postavení udržet, významně větší část 1. ligy na kluky ještě čeká, nicméně není to věc nemožná, tým se přesvědčil, že může hrát vyrovnaně i se skutečně silnými soupeři (například na domácím turnaji v září těsná prohra s extraligovými Ervěnicemi nebo vítězství nad dost silným a věkově starším družstvem Litvínova v 1. lize).

Vzhledem k věku hráčů, jejich somatické výbavě a především nadprůměrné pracovitosti se rozhodlo na jaře vedení klubu i trenéři investovat další nemalé penzum času, úsilí i peněz dnes nelehko dosažitelných do tohoto týmu. S tím, že se pokusilo ještě více posílit ochranu zájmů celého družstva i klubu, to jest především dokončit celý cyklus výchovy hráčů v mládežnickém věku až do přechodu do kategorie dospělých tak, aby z toho měl prospěch i radost celý tým, nikoliv aby se postupně rozpadal a ti, co zbudou, buď zanechali sportu a nebo byli otráveni. Jedině předpoklad udržení se dorosteneckého týmu v počtu, který dává smysl, dává členům výboru klubu i trenérům také smysl vůbec v práci pokračovat.

Zatím vše jde dobře a společná práce může přinášet, a už dílče přináší, výsledky. Tak jako před lety, kdy klub získával medaile z republikových soutěží žáků i dorostu, jakkoliv se už nemusí dařit být až v absolutní špičce ČR, kde klub řadu let skutečně byl a z níž byl vytlačen nikoliv vlastní neschopností nebo leností.