Pořádání závodů na můstku HS 142 bylo definitivně potvrzeno včera krátce před polednem.

V Harrachově už několik dní usilovně pracuje tým organizátorů. Potýkal se s teplým počasím, které neumožňovalo umělé zasněžování můstku standardními technologiemi. Pořadatelé ale nechtěli za žádnou cenu dopustit, aby se závody v Harrachově neuskutečnily. Zajistili proto výrobu umělého sněhu s využitím speciální technologie za přítomnosti dusíku.

Už včera zasněžování můstku HS 142 probíhalo naplno. „Celá záležitost je velice nákladná a museli jsme operativně hledat finanční prostředky na navýšení rozpočtu, což se nám nakonec podařilo,“ řekl předseda organizačního výboru Rostislav Jozífek a současně vyzdvihl obětavou práci celého týmu.

„Spousta práce je ještě před námi, ale máme zkušený tým, který odvede maximum. Všichni pracují s neuvěřitelným nasazením a už teď jim patří obrovské poděkování, protože bez nich bychom museli letošní Světový pohár v Harrachově zrušit.“

Do Harrachova zamíří kolotoč Světového poháru po úvodních dvou zastaveních ve Skandinávii.

V prvním závodě ve finském Kuusamu si skvěle vedl český reprezentant Roman Koudelka, který obsadil 5. místo. Na svůj úspěšný vstup do sezóny bude chtít navázat o víkendu spolu s celým reprezentačním družstvem v Lillehammeru. Z Norska se pak kompletní světová elita přesune do Harrachova.

Program SP v Harrachově: čtvrtek 8. 12. kvalifikace, pátek 9. 12. závod jednotlivců, sobota 10. 12. závod družstev, neděle 11. 12. závod jednotlivců. (jin)