SKST Borová-Liberec – TTC Elizza Praha EUROMASTER 4:1

V Liberci začali domácí excelentně. Jakub Seibert ani Radek Košťál neztratili v úvodních dvouhrách ani set a dostali svůj tým do rychlého vedení 2:0. Pak se poprvé v české Extralize představil dvaadvacetiletý Japonec Junki Takeoka. David Marek se do něj pustil s ohromným elánem a první sadu vyhrál hladce 11:6. Jenže mladý Asiat se brzy adaptoval na úroveň české nejvyšší soutěže. Herně se zlepšoval, výsledkem bylo celkové vítězství 3:1 na sety.

Jakub Seibert na snímku Františka Zálewského
Třetí výhra libereckých stolních tenistů v řadě

Díky zahraniční posile Elizza snížila na 1:2 a to nalilo sil i dalšímu zahraničnímu hráči v dresu pražského vcelku Samuelovi Kalužnému. Ten se proti Radku Košťálovi vybičoval k výbornému výkonu a dlouho sahal po vyrovnávacím bodu Elizzy. Slovenský stolní tenista měl v koncovce čtvrté sady hned čtyři mečboly, ale ani jeden neproměnil a to se mu stalo osudným. Zkušený Košťál nakonec slavil vítězství, když vyhrál rozhodující páté dějství 11:7. Japonec Takeoka ve svém druhém vstoupení v Liberci proti Seibertovi dobře, jenže v pohodě hrající Jakub Seibert dokázal rychle zareagovat na ztracenou první sadu. Tlačil Takeoku přes bekhend a nutil ho k chybám.

Stolní tenis. Ilustrační foto.
Extraligová premiéra v Borové byla pro liberecký stolní tenis úspěšná

To se brzy odrazilo na skóre, Seibert v dramatické koncovce čtvrtého setu proměnil svůj třetí mečbol ve vítězný bod libereckého týmu.
"Myslím, že to bylo velmi atraktivní a pohledné utkání. Vidět hráče z Japonska je vždy zážitkem. Vždyť hned po Číně jsou právě oni momentálně nejlepší na světě. Radek Košťál, kterého hnali skvělí diváci, ukázal bojovného ducha a vyhrál již svůj šestý zápas v řadě. Nejlepší výkon ale podal Jakub Seibert, který porazil jedničku i dvojku soupeře a navázal na své skvělé výkony, kdy si v loňském play-off připsal cenné skalpy Srba Karakaševiče nebo české legendy Petra Korbela," řekl po utkání vedoucí domácích Martin Protiva.

Jakub SEIBERT – Samuel KALUŽNÝ 3:0 (3,10,12), Radek KOŠŤÁL – Jan HRČIŘÍK 3:0 (7,9,2), David MAREK – Junki TAKEOKA 1:3 (4,-5,-7,-6), Radek KOŠŤÁL – Samuel KALUŽNÝ 3:2 (10,-9,-8,15,7), Jakub SEIBERT – Junki TAKEOKA 3:1 (-8,7,8,12).