Závod mezi závodníky Česka a Slovenska se uskutečnil v Brně a za Sport Aerobic Liberec, který v současné době působí nejen v Aerobic Centru na sídlišti Kunratická, ale i ve Sport Centru v Pavlovicích, se představilo více než padesát závodnic v celkem 43 soutěžních sestavách. Liberecké vybojovaly pod vedením trenérek Heleny Niklové, Barbory Svatošové, Nikoly Wernerové a Kateřiny Wernerové celkem šestkrát zlato, čtyřikrát stříbro a pětkrát bronz.

„Vítězkou v nejprestižnější kategorii jednotlivkyň dospělých se stala Kristýna Bernátová, která se se stejnou výslednou známkou 19,950 bodu dělila o zlato s Lamošovou z Olympu Bratislava. Třetí byla Geržová z ASC Zlín," chválila trenérka Svatošová.

V kategorii jednotlivkyň juniorek se na stříbrné pozici za Sport Aerobic Liberec umístila Aneta Chlumská (18,800 b). V téže kategorii ještě nejlépe z Libereckých skončily sedmá Andrea Rychnová, desátá Tereza Krejčová a 11. Barbora Dvořáková. Zlato si v juniorské kategorii vybojoval dance tým ve složení Šárka Dousková, Barbora Dvořáková, Andrea Rychnová, Tereza Krejčová a Barbora Mazánková. A Liberec byl v dance aerobiku ještě jednou na stupních, když juniorky Nicole Anna Weinlichová, Tereza Kněbortová, Natálie Tůmová, Andrea Andělová a Martina Holubová vybojovaly bronz. Poslední tři jmenované závodnice ještě obsadily 2. místo v kategorii trojic team aerobiku.

„Kategorie starších žákyň byla tradičně absolutně nejúspěšnější. Získaly jsme zlato ve všech kategoriích gymnastického aerobiku. Absolutně největší úspěch bylo vítězství Veroniky Smetaníkové mezi čtyřiceti závodnicemi. Stříbro brala další naše Sabina Drapáková," poznamenala trenérka Niklová. Na výborném 5. místě ještě skončila Markéta Kosejková z liberce. Další zlato si v kategorii trojic získalo trio ve složení Simona Vykoukalová, Sabina Drapáková a Markéta Kosejková, které společně s Veronikou Smetaníkovou a Karolínou Rozkovcovou zvítězily i v kategorii skupin. Do třetice tato pětice spolu se Sabinou Vykoukalovou a Annou Kmetyo získaly zlato v kategorii dance aerobiku. Poslední medailí kategorie starších žákyň byl bronz pro trojici team aerobiku ve složení Veronika Chlumská, Andrea Kopicová a Lucie Hlaváčková.

V kategorii mladších žákyň byla nejúspěšnější kategorie skupin, kde stříbrnou příčku obsadila skupina Anna Kmetyo, Anna Bui, Sabina Vykoukalová, Viktorka Lesáková a Kateřina Paulíková a bronz si odvezla děvčata Veronika Šmídková, Eliška Wollmannová, Michaela Pokorná, Anna Stejskalová a Eliška Dastychová. V kategorii trojic se na stupních vítězů umístil tým Kateřina Paulíková, Veronika Šmídková a Viktorka Lesáková. Další liberecké trojice skončily na 6., 7., 9., 11., 13. a 15. místě. Mezi jednotlivkyněmi se v konkurenci 41 závodnic nejlépe umístily na 11. místě Kateřina Paulíková, čtrnáctá Sabina Vykoukalová a 17. stejně Anna Bui a Veronika Šmídková.

V nejmladší kategorii New generation (78 let) získala bronz Tereza Hašková, čtvrtá byla Sára Vacková a sedmá Veronika Uchytilová.

Po Velikonocích čeká SAL mezinárodní závod Slovak Open v Nových Zámcích a pak na přelomu dubna a května Světový pohár v Bulharsku.