„Dneska to byla pohádka, před více než čtyřmi tisíci diváky se nám hrálo výborně. Cestou k vítězství je vždy dobré podání a to se dnes potvrdilo," uvedl hráč zápasu Andrianov.

Liberec byl v play off suverénní. Neztratil v něm zápas, ve finále do třetího zápasu ani set. Doma vyhrál dvakrát 3:0, avšak v čtvrtek přišel nečekaný zvrat. Série, která se hraje na čtyři výhry, a Liberec v ní nyní vede 2:1 na zápasy, bude pokračovat opět v brněnském Rondu v pátek v 17:00.

Kde nastal zvrat? „Otočilo se to na servisu, nám se dařil doma, tady bylo lepší Brno a zaslouženě vyhrálo," s nadhledem uznal liberecký trenér Michal Nekola. „Vsadili jsme na servis a podání nám dnes šlo, což dokládá i deset es. A dobře jsme i bránili, měli jsme 19 bloků. Hnali nás diváci, atmosféra byla skvělá, snad bude příště ještě lepší a rekord bude opět překonán," přál si brněnský trenér Ondřej Marek.

Dukla šla do třetího finále v roli velkého favorita. V Rondu trénovala ve středu večer a pak ještě hodinu ve čtvrtek dopoledne před zápasem.

Hosté nastoupili v sestavě T. Kriško, Staněk, Janouch, Vencovský, Leikep, Správka a libero Kopáček (v průběhu střídali Patucha a Galabov), avšak brněnská družina vlétla na Liberec jako hladoví psi. Díky tvrdému servisu si vypracovala rychle náskok 8:2. A třebaže hosté zabojovali, domácí využili druhý setbol a sadu vyhráli 25:21.

Ve druhém setu Dukla předvedla zlepšený výkon, avšak koncovka jí opět nevyšla – 25:23 pro Brno. „Liberec si nezvykl na prostředí v Rondu a dělal chyby na příjmu," všiml si brněnský lídr a kapitán Michal Hrazdíra.

Podobný scénář měl i třetí a překvapivě poslední set (25:18). Zvrat nepřinesl ani střídající polský univerzál Patucha, který hru hostů pozvedl, ale nestačilo to…

Play off volejbalové extraligy mužů:

Finále - 3. zápas:

Volejbal Brno - Dukla Liberec 3:0 (21, 23, 18)

Rozhodčí: Renčín, Hudík. Čas: 81 min. Diváci: 4016. Stav série: 1:2.

Sestavy a body:

Brno: Haník 7, Hrazdira 10, Andrianov 22, Klapal 9, Sucharev 5, Pražák 8, libero Castello - Zmrhal 1, Muroň,Goodell. Trenér: Marek.

Liberec: Janouch 2, Správka 8, Leikep 6, Vencovský 6, T. Kriško 12, Staněk 3, libero Kopáček - Galabov 1, Patucha 5. Trenér: Nekola.