V tabulce týmu patří sice 2. místo, ale vedoucí družstvo má dvě odehraná utkání navíc, protože Slavia si odložila své duely s Aerem Odolena Voda na jaro.

S dosavadními dvěma porážkami jsou Liberečtí zatím nejlepším celkem soutěže. Ve dvojzápase táhl svůj tým především kapitán David Macháč, jenž přispěl k hladkým výhrám družstva celkem 32 body. Mezi nejvíce bodující hráče se zařadili ještě další dva smečaři Martin Holubec a Jiří Žalský, jenž nahradil zraněného a zatím v soutěži nejúspěšnějšího smečaře Libereckých, Vojtěcha Hansala.

Trenér Jiří Taraba si mohl proti průměrnému soupeři dovolit vystřídat i všechny hráče z lavičky. Obě vítězství tak byla dílem skutečně celého družstva.

Do Vánoc Liberec ještě odehraje dvojutkání v Rychnově a potom budou mít měsíční pauzu.

Vedení a trenéři jsou velmi spokojeni s morálním i protýmovým přístupem prakticky všech hráčů.

Kluci mají nyní k dispozici až 9 tréninkových hodin plus 1x posilovnu a 1x rehabilitaci týdně, klub se jim snaží vytvořit co nejlepší podmínky a většina hráčů se k tomu staví tak, jak by to mělo být.

Velmi důležitá je pochopitelně spolupráce s DDM Větrník Liberec, ZŠ Františkov a zejména pak smluvním partnerem Volejbal Brno, jehož špičkového Sportovního centra mládeže je volejbalový oddíl Slavie již řadu let součástí. V žákovských kategoriích je klubu nápomocno dlouhodobě vedení ZŠ Sokolovská.

V této souvislosti uvádíme kontakt na trenéry v případě zájmu do klubu vstoupit do kterékoliv kategorie, od přípravky po juniory Petr Prokop tel. 602 148 834 (dorostenecké kategorie), Vlastimír Lenert tel. 602 425 844 (žákovské kategorie).